Αρχικήinet7 λειτουργίες iPhone που πρέπει να υιοθετήσει και το Android

7 λειτουργίες iPhone που πρέπει να υιοθετήσει και το Android

Τα τηλέφωνα iPhone και Android έχουν περισσότερα κοινά από ποτέ, αλλά είναι επίσης αρκετά διαφορετικά σε πολλά επίπεδα. Υπάρχουν μερικές μοναδικές δυνατότητες στις συσκευές iPhone που θα θέλαμε να δούμε και στο Android. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές.

Δείτε επίσης: iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

Λειτουργίες εστίασης

Η εστίαση στο iPhone είναι ουσιαστικά εξειδικευμένες λειτουργίες Do Not Disturb για συγκεκριμένες καταστάσεις. Το Android έχει μια δυνατότητα που ονομάζεται “Λειτουργία εστίασης“, αλλά είναι πολύ διαφορετική. Το Android έχει επίσης πραγματικά μόνο μία λειτουργία “Μην ενοχλείτε“.

Αυτοματισμοί συντομεύσεων

Το “Shortcuts” που εισήχθη στο iOS 12 είναι μια εξαιρετική δυνατότητα αυτοματισμού για το iPhone. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι Συντομεύσεις φαίνονται σαν κάτι που θα είχε έρθει πρώτα στο Android. Είναι ένα αρκετά «τεχνικό» χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει κάποια πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Face ID

Το Face ID κυκλοφόρησε το 2017 και το Android δεν έχει ακόμα κάποιο παρόμοιο χαρακτηριστικό. Σίγουρα, υπήρξαν τηλέφωνα Android με “Ξεκλείδωμα προσώπου”, αλλά ποτέ δεν είναι τόσο καλό ή τόσο ασφαλές όσο το Face ID στο iPhone.

Δείτε ακόμα: iOS 16: 4 μοντέλα iPhone δε δείχνουν το ποσοστό μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης

Διαχωρισμός Ειδοποιήσεων & Γρήγορων ρυθμίσεων

Οι ειδοποιήσεις στο iPhone είναι λίγο χάλια, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που η Apple έχει κάνει σωστά – χωρίζοντας το Κέντρο Ειδοποιήσεων και το Κέντρο Ελέγχου. Το Κέντρο ειδοποιήσεων ανοίγει κάνοντας σάρωση προς τα κάτω από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Το Κέντρο Ελέγχου—συγκρίσιμο με τις Γρήγορες ρυθμίσεις του Android— ανοίγει σύροντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω από επάνω δεξιά.

Ανακινήστε για αναίρεση

Η πληκτρολόγηση σε ένα πληκτρολόγιο smartphone —είτε είναι iPhone είτε Android— μπορεί να είναι δύσκολη. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά η εύχρηστη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Z δεν είναι εκεί για να βοηθήσει. Το iPhone επιλύει αυτό το πρόβλημα με το “Shake to Undo“. Αφού πληκτρολογήσετε κάτι, απλώς ανακινήστε το τηλέφωνό σας και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να “Αναιρέσετε την πληκτρολόγηση“.

Αναζήτηση στο επίκεντρο

Το iPhone διαθέτει μια εκπληκτική λειτουργία αναζήτησης σε όλο το σύστημα που ονομάζεται “Spotlight“. Δεν αναζητά μόνο εφαρμογές ή επαφές στο τηλέφωνό σας, αλλά μπορεί να κάνει αναζήτηση σε εφαρμογές, μηνύματα, φωτογραφίες, σημειώσεις και στον ιστό.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει zero-day bug που επηρεάζει iPhone και Mac

«Καθολικές» εφαρμογές επικοινωνίας

Τέλος, υπάρχει ένα πράγμα που έχει καταφέραι η Apple που το Android προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιγράψει εδώ και χρόνια: οι εφαρμογές επικοινωνίας. Το iMessage και το FaceTime στο iPhone είναι ουσιαστικά ασυναγώνιστα. Τεχνικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στο Android (και το iMessage εάν είστε δεσμευμένοι), αλλά αυτό είναι εκτός θέματος. Μια εταιρεία που επιβάλλει τις υπηρεσίες της σε όλους είναι λίγο αντίθετη με το πνεύμα του Android, αλλά η Google το κάνει ήδη πολύ. Ήρθε η ώρα η Google να αναλάβει τον έλεγχο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS