ΑρχικήinetΗ Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

Αναλυτές της JP Morgan ανέφεραν ότι η Apple μετακινεί 25% της παραγωγής των iPhone στην Ινδία και 20% iPad και Apple Watch στο Βιετνάμ.

Η Apple άρχισε να συναρμολογεί ορισμένες από τις συσκευές της στην Ινδία και το Βιετνάμ πριν από μερικά χρόνια, μειώνοντας σιγά σιγά την εξάρτησή της από την Κίνα. Ο γίγαντας από το Cupertino ετοιμάζεται τώρα να καταστήσει τις δύο χώρες βασικούς παγκόσμιους κόμβους παραγωγής, σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan.

Σε μια έκθεση που έστειλαν σε πελάτες την Τετάρτη, οι αναλυτές της JP Morgan ανέφεραν ότι η Apple θα μεταφέρει το 5% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone 14 στην Ινδία μέχρι τα τέλη του 2022 και θα επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στη χώρα για να παράγει το 25% όλων των iPhone μέχρι το 2025.

Το Βιετνάμ, από την άλλη πλευρά, θα συνεισφέρει το 20% όλων των παραγωγών iPad και Apple Watch, το 5% του MacBook και το 65% των AirPods έως το 2025, ανέφερε η έκθεση, η οποία εξετάστηκε από το TechCrunch.

Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία
Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 8 και SE 2 Reviews: Σταδιακές αναβαθμίσεις

Η Ινδία έχει προσελκύσει επενδύσεις από τη Foxconn και το Wistron τα τελευταία χρόνια προσφέροντας κερδοφόρες επιδοτήσεις καθώς το Νέο Δελχί κινείται για να κάνει τη χώρα μεταποιητικό κόμβο. Η παρουσία των ξένων κολοσσών παραγωγής, σε συνδυασμό με «άφθονους εργατικούς πόρους και ανταγωνιστικό κόστος εργασίας», καθιστούν την Ινδία μια επιθυμητή τοποθεσία, είπαν οι αναλυτές.

Η ανταγωνίστρια της Apple, η Samsung, προσδιορίζει την Ινδία ως βασικό παγκόσμιο κόμβο παραγωγής και έχει δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσιά της στη χώρα. Η κινεζική κατασκευάστρια smartphone Xiaomi, η οποία αυτή τη στιγμή ηγείται της αγοράς, καθώς και οι ανταγωνιστές της Oppo, Vivo και OnePlus συναρμολογούν επίσης τοπικά μια σειρά από τα τηλέφωνα τους στη χώρα.

Η Google σχεδιάζει επίσης να μεταφέρει μέρος της παραγωγής των smartphone Pixel στην Ινδία, ανέφερε πρόσφατα η The Information. Η εταιρεία, η οποία παρέλειψε την αποστολή ναυαρχίδων στην Ινδία για δύο γενιές, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα κυκλοφορήσει τα επερχόμενα μοντέλα Pixel 7 στην Ινδία.

Παρόλο που η Apple κατέχει ένα μικρό μερίδιο αγοράς στην Ινδία, η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone έχει διευρύνει τις επενδύσεις της στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Άνοιξε το ηλεκτρονικό της κατάστημα Apple στη χώρα πριν από δύο χρόνια και έχει κοινοποιήσει δημόσια ότι εργάζεται για να ξεκινήσει το πρώτο φυσικό κατάστημα στη χώρα.

Η Foxconn έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 20.000 χειριστές στην επιχείρηση συναρμολόγησης iPhone στην Ινδία, σε σύγκριση με τους 350.000 από αυτούς που είναι στην Κίνα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία
Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

«Η αλυσίδα εφοδιασμού iPhone της Ινδίας παρείχε ιστορικά μόνο μοντέλα legacy. Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple ζήτησε από τους πωλητές EMS να κατασκευάσουν μοντέλα iPhone 14/14 Plus στην Ινδία το 4ο τρίμηνο του 2022, μέσα σε δύο έως τρεις μήνες από την έναρξη της παραγωγής στην ηπειρωτική Κίνα. Το πολύ μικρότερο διάστημα υποδηλώνει την αυξανόμενη σημασία της παραγωγής στην Ινδία και πιθανώς υψηλότερες κατανομές iPhone στην ινδική παραγωγή στο μέλλον», προστίθεται στην έκθεση.

Δείτε επίσης: iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

«Πιστεύουμε ότι η Apple παράγει μόνο μοντέλα iPhone 14/14 Plus στην Ινδία τώρα λόγω της πιο σύνθετης ευθυγράμμισης της μονάδας της κάμερας της σειράς iPhone Pro (που έγινε από προμηθευτές EMS) και της υψηλότερης ζήτησης στην τοπική αγορά για τη σειρά iPhone 14 (εξοικονόμηση φόρου). Αναμένουμε ότι ο όγκος θα είναι μικρός στην αρχή του 4ου τριμήνου του 22ου (~1 εκατομμύριο μονάδες ανά μήνα, ή 5% του συνολικού όγκου iPhone)».

Βραχυπρόθεσμα, η Κίνα και η Ταϊβάν θα συνεχίσουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς λόγω καλύτερων δομών κόστους, είπαν οι αναλυτές.

«Οι πωλητές EMS της Ταϊβάν, ειδικά οι Pegatron και Wistron, είναι πιο επιλεκτικοί και δίνουν προτεραιότητα στην κερδοφορία, ενώ εστιάζουν σε νέους τομείς όπως τα EV και οι servers. Το Hon Hai παραμένει ο κύριος συνεργάτης EMS για iPhone και θα πρέπει να επωφεληθεί από τη μετακίνηση στην Ινδία», ανέφερε η έκθεση.

«Το μερίδιο παραγωγής με βάση την ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να κινηθεί προς τους τοπικούς προμηθευτές, ενώ η Ταϊβανέζικη EMS κατέχει ένα πλεονέκτημα στην Ινδία. Στο Βιετνάμ, αναμένουμε να μοιραστεί το μερίδιο μεταξύ της Ταϊβανέζικης και της Ηπειρωτικής Κινεζικής EMS».

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS