ΑρχικήinetiPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

Η Apple έχει δεχθεί έντονη κριτική από ορισμένους πελάτες της σχετικά με την απόφασή της να επιβάλει την eSIM και να αφαιρέσει την υποδοχή κάρτας SIM σε όλα τα μοντέλα iPhone 14 που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει την απόφασή της και με ένα νέο support document που δημοσίευσε, περιγράφει τα οφέλη της χρήση των eSIM, ενώ οι χρήστες ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

iPhone 14 eSIM Apple

Η Apple έθεσε αρχικά το θέμα της ασφάλειας, την οποία θεωρεί πολύ σημαντική. Η εταιρεία τόνισε ότι μια eSIM είναι πιο ασφαλής από μια φυσική SIM, καθώς δεν μπορεί να αφαιρεθεί από ένα iPhone 14 που έχει χαθεί ή κλαπεί.

Δείτε επίσης: Η Apple μέχρι το τέλος του έτους θα πουλάει ads σε νέα σημεία στο App Store

Η Apple λέει επίσης ότι οι eSIM εξαλείφουν την ανάγκη απόκτησης, μεταφοράς και ανταλλαγής φυσικών καρτών SIM ή αναμονής να φτάσουν μέσω ταχυδρομείου. Σύμφωνα με το support document, το iPhone XS και τα νεότερα μοντέλα μπορούν να αποθηκεύσουν οκτώ ή περισσότερες eSIM, ενώ το iPhone 13 και τα νεότερα μοντέλα μπορούν να έχoυν δύο ενεργές eSIΜ ταυτόχρονα.

Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να περιλαμβάνει μια eSIM για το σπίτι σας και μια άλλη eSIM για το μέρος που επισκέπτεστε“, εξηγεί η εταιρεία. “Μπορείτε να αποφασίσετε ποιες από τις αποθηκευμένες eSIM σας θα είναι ενεργές και να κάνετε την εναλλαγή απλώς αλλάζοντας τις επιλογές σας στις Ρυθμίσεις“.

Δείτε επίσης: iOS 16: Όλα τα χαρακτηριστικά που έφερε η Apple

Το έγγραφο της Apple περιλαμβάνει πληροφορίες για πελάτες που θέλουν να κάνουν περιαγωγή διεθνώς με τον υπάρχοντα carrier, να αγοράσουν μια eSIM από έναν τοπικό carrier ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή να αγοράσουν μια prepaid data eSIM από έναν πάροχο υπηρεσιών παγκοσμίως.

iPhone SIM

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα unlocked iPhone 14 που αγοράστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με περισσότερους από 400 carriers που υποστηρίζουν eSIM στο iPhone σε 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Τέλος, η Apple αναφέρει ότι πολλοί πάροχοι υπηρεσιών παγκοσμίως προσφέρουν prepaid eSIM data plans για μακροχρόνια χρήση σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μερικοί πελάτες είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των eSIM κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει zero-day bug που επηρεάζει iPhone και Mac

Στην κριτική του για την κάμερα του iPhone 14 Pro, ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Austin Mann είπε ότι “ανησυχεί λίγο για την πρακτικότητα μιας προσέγγισης μόνο με eSIM για ταξιδιώτες με iPhone από τις ΗΠΑ, που επισκέπτονται συχνά τον αναπτυσσόμενο κόσμο“, προσθέτοντας ότι συνήθως αγοράζει μια τοπική κάρτα SIM σε χώρες όπου ταξιδεύει ώστε να είναι ευκολότερη και φθηνότερη η επικοινωνία με ανθρώπους εντός της χώρας. Ο φωτογράφος είπε ότι θα τον βόλευε να πετάξει τις φυσικές κάρτες SIM, αλλά τόνισε ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει πώς να εγγραφεί σε μια γραμμή eSIM στην Ανατολική Αφρική, όπου σχεδιάζει να ταξιδέψει το επόμενο καλοκαίρι.

Η Apple πιθανότατα δεν θα καταφέρει να καθησυχάσει τους απογοητευμένους πελάτες, αλλά στο έγγραφο που δημοσίευσε δίνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την eSIM τεχνολογία στο iPhone 14. Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS