ΑρχικήinetiOS 16: 4 μοντέλα iPhone δε δείχνουν το ποσοστό μπαταρίας στη γραμμή...

iOS 16: 4 μοντέλα iPhone δε δείχνουν το ποσοστό μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης

iOS 16  ποσοστό μπαταρίας

Όπως μάλλον γνωρίζετε, η Apple κυκλοφόρησε επίσημα σε όλους τους χρήστες της το νέο λειτουργικό σύστημα για iPhone, iOS 16. Αρκετοί κάτοχοι iPhone έχουν κάνει την αναβάθμιση ή σκέφτονται να την κάνουν, ωστόσο, κάποιοι μπορεί να απογοητευτούν όταν διαπιστώσουν ότι η ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης δεν λειτουργεί μετά την εγκατάσταση του iOS 16.

Δείτε επίσης: iOS 16: Όλα τα χαρακτηριστικά που έφερε η Apple

Όπως αναφέρει το MacRumors δεν πρόκειται για κάποιο σφάλμα. Η Apple ενημέρωσε ένα support document για να επιβεβαιώσει ότι το ποσοστό της μπαταρίας δεν θα εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης σε ορισμένα παλαιότερα μοντέλα iPhone που κάνουν αναβάθμιση στο iOS 16. Συγκεκριμένα, οι χρήστες των iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini θα βλέπουν μόνο μια οπτική αναπαράσταση του επιπέδου της μπαταρίας και όχι το ποσοστό.

Δείτε επίσης: Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

iPhone μπαταρίας

Η προσθήκη του ποσοστού της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης βρισκόταν ψηλά στη λίστα των δυνατοτήτων που ζητούσαν οι χρήστες iPhone και η Apple τελικά τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα μαζί με μια σειρά από άλλα νέα χαρακτηριστικά στο iOS 16. Η παρουσία του ποσοστού επιτρέπει στους χρήστες να δουν ακριβώς πόση μπαταρία τους απομένει χωρίς να χρειάζεται να κάνουν περισσότερες κινήσεις για να την ψάξουν. Ωστόσο, αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για τα παλιότερα, προαναφερθέντα μοντέλα. Η Apple δεν έχει εξηγήσει γιατί αυτά τα τέσσερα μοντέλα iPhone δεν μπορούν να εμφανίσουν το ποσοστό.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει zero-day bug που επηρεάζει iPhone και Mac

Εάν διαθέτετε ένα iPhone που υποστηρίζει την εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία. Το iPhone SE (2ης και 3ης γενιάς), το iPhone 8 ή παλαιότερο, και όλα τα μοντέλα iPad εμφανίζουν πάντα το ποσοστό μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης. Ένας άλλος τρόπος για να προβάλετε τις πληροφορίες της μπαταρίας είναι να προσθέσετε το Batteries widget στην Αρχική οθόνη ή στο Today View.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS