ΑρχικήsecurityΟρισμένα Google Pixel 6a ξεκλειδώνουν με μη καταχωρημένα fingerprints

Ορισμένα Google Pixel 6a ξεκλειδώνουν με μη καταχωρημένα fingerprints

Το Google Pixel 6a έρχεται στα ράφια των καταστημάτων αυτή την εβδομάδα και είναι τόσο καλό όσο περιμέναμε. Η γρήγορη απόδοση, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και η εξαιρετική κάμερα αποτελούν το καλύτερο τηλέφωνο Android που μπορείτε να αγοράσετε αυτήν τη στιγμή για κάτω από 500 $. Πριν από την κυκλοφορία, μάθαμε ότι το Google Pixel 6a χρησιμοποιεί διαφορετικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων από την αμφιλεγόμενη μονάδα που ενσωματώθηκε στις ναυαρχίδες του περασμένου έτους, έναν φαινομενικά ταχύτερο από πριν. Λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία, μερικά βίντεο αμφισβητούν την αξιοπιστία του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων – και, το πιο σημαντικό, την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Η Google απέλυσε τον μηχανικό που κατήγγειλε ότι το chatbot AI LaMDA έχει συνείδηση

Google Pixel 6a

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Cursive της Google

Μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο r/Android συνδέεται με δύο διαφορετικά βίντεο του YouTube που δείχνουν ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Pixel 6a δεν εμποδίζει τους μη εγγεγραμμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνο. Το πρώτο κλιπ προέρχεται από τον YouTuber Geekyranjit, ο οποίος ανακάλυψε ότι η συσκευή του ξεκλειδώθηκε χρησιμοποιώντας έναν από τους αντίχειρές του, παρόλο που είχε αποθηκεύσει μόνο το δακτυλικό αποτύπωμα του δεξιού αντίχειρά του στις ρυθμίσεις.

Το δεύτερο βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το κανάλι Beebom, είναι πιο ανησυχητικό. Αντί απλώς να ξεκλειδώνει η συσκευή με πολλά δάχτυλα από τον ίδιο χρήστη, πολλά διαφορετικά άτομα μπορούν να ξεκλειδώσουν το Pixel 6a, παρόλο που μόνο δύο από αυτά έχουν καταχωρημένα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό προφανώς δημιουργεί πολλές ανησύχιες για την ασφάλεια της συσκευής.

Δείτε επίσης: Το νέο shortcut του Google Photos καθιστά εύκολη την εύρεση των screenshot σας

Επειδή τα ζητήματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή. Φυσικά αναμένουμε να δούμε κάποια δήλωση της εταιρείας σχετικά με το θέμα και θα σας ενημερώσουμε σχετικά!

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS