ΑρχικήsecurityΟ χάκερ που προκάλεσε εγκεφαλικά, λέει ότι έκλεψε 600 εκατ. crypto "για...

Ο χάκερ που προκάλεσε εγκεφαλικά, λέει ότι έκλεψε 600 εκατ. crypto “για πλάκα”!

Χάκερ crypto hack update: Άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο χάκερ πίσω από μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών, λέει ότι η κλοπή έγινε «για πλάκα».

Κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων έγιναν καπνός πριν από μερικές ημέρες, όταν χάκερ ή χάκερς παραβίασε την Decentralized finance (DeFi) πλατφόρμα Poly Network.

Το DeFi είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος στη crypto βιομηχανία που στοχεύει στην αναπαραγωγή παραδοσιακών χρηματοοικονομικών προϊόντων όπως δάνεια και συναλλαγές χωρίς τη συμμετοχή μεσάζοντων.

Ενώ έχει προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, ο χώρος DeFi έχει επίσης δημιουργήσει νέα hacks και scams.

Δείτε Ακόμα: Video Games consoles Οι δημοφιλέστερες κονσόλες όλων των εποχών

Χάκερ crypto hack: Έκλεψε 600 εκατ. crypto "για πλάκα"!
Χάκερ crypto hack: Έκλεψε 600 εκατ. crypto “για πλάκα”!

Το Poly Network είναι μια πλατφόρμα που φαίνεται να συνδέει διαφορετικά blockchains ώστε να μπορούν να συνεργαστούν. Το blockchain είναι ένα ψηφιακό βιβλίο συναλλαγών που διατηρείται από ένα distributed network of computers και όχι από μια κεντρική αρχή.

Την Τρίτη, ένας χάκερ εκμεταλλεύτηκε κενό ασφαλείας του Poly Network platform για να κλέψει χρήματα. Σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας ασφάλειας blockchain, SlowMist, η Poly Network έχασε περισσότερα από 610 εκατομμύρια δολάρια στην επίθεση.

Στη συνέχεια, η Poly Network παρακάλεσε τον χάκερ να επιστρέψει τα χρήματα και σχεδόν το ήμισυ κλεμμένων κρυπτονομισμάτων είχε επιστραφεί μέχρι την Τετάρτη. Από το πρωί της Πέμπτης, είχαν επιστραφεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 342 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Poly Network.

Δείτε Ακόμα: Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.

Poly Network
Χάκερ crypto hack: Poly Network

Σε ένα Q&A που ενσωματώθηκε σε μια συναλλαγή ψηφιακού νομίσματος την Τετάρτη, ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο ανώνυμος χάκερ εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την hacking επίθεση – «Το έκανα για πλάκα».

«Όταν εντόπισα το σφάλμα, είχα ανάμεικτα συναισθήματα», είπε ο ισχυριζόμενος ως χάκερ πίσω από την επίθεση. «Εσείς τι θα κάνετε αν είχατε στα χέρια σας τόση περιουσία; Θα τα επιστρέφατε στην πλατφόρμα; Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα δισεκατομμύριο!»

Δείτε Ακόμα: Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

«Δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν!» συνέχισε ο χάκερ. «Η μόνη λύση που μπορώ να βρω είναι να τα αποθηκεύσω σε έναν αξιόπιστο λογαριασμό, διατηρώντας παράλληλα τον εαυτό μου ανώνυμο και ασφαλή.”

Ο χάκερ που έκλεψε 600 εκατ. εξηγεί γιατί επέστρεψε τα χρήματα: «Αυτό είναι πάντα το σχέδιο! Δεν με ενδιαφέρουν πολύ τα χρήματα! Ξέρω, βλάπτω ανθρώπους όταν χακάρω, αλλά δεν πρέπει να πάρουν ένα μάθημα μέσα από το hack;»

Δείτε Ακόμα: Υπερθέρμανση κινητού – Πού οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσετε

Ο Τομ Ρόμπινσον, επικεφαλής επιστήμονας στην εταιρεία αναλύσεων blockchain, Elliptic, είπε ότι το άτομο που έγραψε το Q&A ήταν «σίγουρα» ο χάκερ πίσω από την επίθεση στο Poly Network platform.

«Τα μηνύματα είναι ενσωματωμένα σε συναλλαγές που αποστέλλονται από τον λογαριασμό του χάκερ», δήλωσε ο Ρόμπινσον στο CNBC. “Μόνο ο κάτοχος των κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να τα είχε στείλει.”

Με πληροφορίες από www.cnbc.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS