ΑρχικήinetΗ Apple αλλάζει τις θύρες της σε USB-C σε Ευρώπη;

Η Apple αλλάζει τις θύρες της σε USB-C σε Ευρώπη;

Η Apple ενδέχεται να αναγκαστεί να αφαιρέσει τη θύρα Lightning από το iPhone υπέρ του USB-C, σύμφωνα με τη νομοθεσία που αναμένεται να παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον επόμενο μήνα, αναφέρει το Reuters.

Η νομοθεσία θα καθιερώσει μια κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα και άλλες σχετικές συσκευές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κίνηση αναμένεται να επηρεάσει πρωτίστως την Apple, αφού πολλές δημοφιλείς συσκευές Android διαθέτουν ήδη θύρες USB-C.

Δείτε Ακόμα: Ο χάκερ που προκάλεσε εγκεφαλικά, λέει ότι έκλεψε 600 εκατ. crypto “για πλάκα”!

Η Apple USB-C σε Ευρώπη;
Apple USB-C θύρες σε Ευρώπη;

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να καταλήξει σε οριστική επίλυση του θέματος, αλλά απέτυχε να τεθεί σε ισχύ. Εκείνη την εποχή, η Apple προειδοποίησε ότι ο εξαναγκασμός μιας κοινής θύρας φόρτισης στη βιομηχανία θα καταπνίξει την καινοτομία και θα δημιουργήσει ηλεκτρονικά απόβλητα καθώς οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να στραφούν σε νέα καλώδια.

Δείτε Ακόμα: Εγκαταστήστε και διαμορφώστε το PostgreSQL στο Ubuntu (Part 2)

Μια μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη το 2019 διαπίστωσε ότι τα μισά καλώδια φόρτισης που πωλούνται με κινητά τηλέφωνα είχαν υποδοχή USB micro-B, 29% είχαν υποδοχή USB-C και 21% είχαν υποδοχή Lightning. Η μελέτη πρότεινε πέντε επιλογές για έναν κοινό φορτιστή, με διάφορες επιλογές που καλύπτουν θύρες σε συσκευές και θύρες σε power adapters.

Πέρυσι, η συζήτηση αναζωπυρώθηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε συντριπτικά υπέρ ενός κοινού φορτιστή, αναφέροντας λιγότερα περιβαλλοντικά απόβλητα και ευκολία χρηστών ως κύρια οφέλη.

Η εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπονεί αυτήν τη νομοθεσία, σύμφωνα με πηγές του Reuters, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Δείτε Ακόμα: Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS