ΑρχικήsecurityFacebook Messenger: Είναι ασφαλή τα μηνύματά σας;

Facebook Messenger: Είναι ασφαλή τα μηνύματά σας;

Πώς να κρύψετε την “ενεργή κατάσταση” στο Facebook Messenger;

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να επικοινωνούν με τους δικούς τους. Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι και το Facebook Messenger. Δυστυχώς, όμως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί τα μηνύματα που ανταλλάσσετε μέσω Facebook Messenger, μπορεί να μην είναι πολύ ασφαλή. Το κλείδωμα του λογαριασμού σας στο Facebook με ισχυρό κωδικό πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μόνο το πρώτο βήμα για την προστασία των συνομιλιών σας.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα;

Επίσης, το να μην μοιράζεστε ποτέ τις συσκευές σας με κανέναν και το να αποσυνδέεστε πάντα όταν τελειώνετε με τη συνομιλία, δεν προσφέρουν πλήρη προστασία, αν και είναι σημαντικό να τα κάνετε. Ακόμη και η διαγραφή νημάτων μηνυμάτων δεν αποτελεί εγγύηση ότι αυτό που λέτε θα παραμείνει ανάμεσα σε εσάς και στον συνομιλητή σας.

Για να ενισχύσετε το απόρρητό σας στο Facebook Messenger, πρέπει οι συνομιλίες σας να είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο (end-to-end encrypted – E2EE).

Δείτε επίσης: Πώς να κρύψετε την “ενεργή κατάσταση” στο Facebook Messenger;

Στο Facebook, το end-to-end encryption είναι διαθέσιμο μόνο μέσω Secret Conversations, τις οποίες πρέπει να ξεκινήσετε ανεξάρτητα από υπάρχοντα νήματα μηνυμάτων ή ομάδες στις οποίες ανήκετε ήδη. Εάν συμμετέχετε σε μια μυστική συνομιλία, θα υπάρχει μια ετικέτα που λέει “End-to-end encrypted“.

Εάν καμία από τις συνομιλίες σας δεν έχει αυτήν την ετικέτα, σημαίνει ότι όλη η επικοινωνία σας δεν είναι κρυπτογραφημένη. Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία για να διατηρήσετε τα μηνύματά σας απόρρητα. Ή τουλάχιστον—περισσότερο ιδιωτικά από το συνηθισμένο. Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα.

Δείτε επίσης: Top encrypted apps ανταλλαγής μηνυμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Θεωρητικά, κανένας έξω από τη Μυστική Συνομιλία δεν θα πρέπει να μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αυτά που λέτε με τον συνομιλητή σας. Όμως το Facebook έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τα μηνύματα που γίνονται report. Επίσης, το άλλο άτομο στη συνομιλία σας στο Facebook Messenger μπορεί να μοιραστεί ή να τραβήξει screenshots αυτών που λέτε. Επομένως, απόλυτη ασφάλεια κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων στο Facebook, δεν υπάρχει. Εάν δεν αισθάνεστε καλά με αυτό, μπορείτε να μετακινηθείτε σε μια διαφορετική εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για περισσότερη προστασία. Το Signal, για παράδειγμα, λέει ότι δεν συλλέγει δεδομένα χρήστη. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που υπόσχονται περισσότερη προστασία, αλλά προς το προς το παρόν, καμία εφαρμογή δεν μπορεί να σας προστατεύσει από τη λήψη screenshots την οποία μπορεί να κάνει ο συνομιλητής σας για να μοιράζεται αυτά που λέτε.

Πηγή: www.pcworld.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS