ΑρχικήHow ToSignal: Πώς να ελέγξετε αν τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά και ασφαλή;

Signal: Πώς να ελέγξετε αν τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά και ασφαλή;

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal απέκτησε απότομα έναν μεγάλο αριθμό νέων χρηστών, το οποίο οφείλεται στο πρόσφατο “σκάνδαλο” του WhatsApp, που ανακοίνωσε ότι θα μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με το Facebook, λόγω κάποιων αλλαγών στην πολιτική του.

Signal μηνύματα

Ωστόσο, μετά από αυτό, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία άλλες εφαρμογές, όπως το Signal.

Το Signal φαίνεται να ζητά μόνο τον αριθμό τηλεφώνου και δεν προσπαθεί παρακολουθήσει τους χρήστες, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν δεν του δώσετε πρόσβαση στις “Επαφές” σας.

Ωστόσο, αν και θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές, υπάρχει περίπτωση να στέλνετε μηνύματα που δεν είναι απόλυτα ασφαλή.

Πώς να ελέγξετε εάν τα μηνύματα που στέλνετε δεν είναι ασφαλή;

Γενικά, το Signal προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση, το οποίο σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει εάν έχετε ορίσει το Signal ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS στο Android. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δείτε αν τα μηνύματα δεν είναι ασφαλή, με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Το κουμπί αποστολής θα είναι γκρι και θα έχει ένα μικρό εικονίδιο με μια ανοιχτή κλειδαριά.
  • Τα μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται θα έχουν επίσης ένα εικονίδιο με ανοιχτή κλειδαριά.

Πώς να καταλάβετε αν τα μηνύματά σας είναι ασφαλή;

Για να μιλήσετε με κάποιον μέσω Signal, θα πρέπει να έχει και εκείνος την εφαρμογή στη συσκευή του. Θα δείτε το πεδίο εισαγωγής κειμένου να λέει “Μήνυμα Signal” πριν πληκτρολογήσετε οτιδήποτε. Επίσης, το κουμπί αποστολής θα είναι μπλε με ένα εικονίδιο με κλειστή κλειδαριά. Αυτό δείχνει ότι η επικοινωνία σας με το συνομιλητή σας είναι ιδιωτική και προστατευμένη.

Είναι ασφαλή τα μηνύματα Signal που στέλνονται από iPhone;

Στα iPhone, δεν υπάρχει η δυνατότητα ορισμού του Signal ως προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Επομένως, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αντί για SMS και ως εκ τούτου δεν έχει τα ίδια θέματα με το Android. Όλα τα μηνύματα που στέλνονται είναι ασφαλή και ιδιωτικά.

Το ίδιο ισχύει και για το desktop app.

Πηγή: Fossbytes

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS