ΑρχικήinetNetflix και TikTok αποσύρονται από τη Ρωσία

Netflix και TikTok αποσύρονται από τη Ρωσία

Η Netflix αποφάσισε να αναστείλει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία, ενώ και το TikTok περιορίζει μέρος των δικών του υπηρεσιών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και λόγω των αυστηρών ρυθμίσεων που επιβάλλει η ρωσική κυβέρνηση για το τι μπορούν να λένε οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης για τον πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, οι δύο εταιρείες μπαίνουν στη μεγάλη λίστα των εταιρειών που αποσύρονται από τη χώρα, λόγω της κατάστασης.

Δείτε επίσης: Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Netflix Ρωσία
Netflix και TikTok αποσύρονται από τη Ρωσία

Η Netflix δήλωσε την Κυριακή ότι θα σταματήσει το streaming περιεχομένου στη Ρωσία. Νέοι συνδρομητές δεν θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία, αλλά η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι θα συμβεί με τους υπάρχοντες λογαριασμούς συνδρομητών.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις υπηρεσίες μας στη Ρωσία“, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg έχει λιγότερους από 1 εκατομμύριο συνδρομητές στη Ρωσία, έχει σταματήσει όλα τα μελλοντικά projects και την παραγωγή σε ρωσικές πρωτότυπες εκπομπές.

Όπως είπαμε και παραπάνω, το Netflix εντάσσεται στις εταιρείες ψυχαγωγίας και media που αποσύρονται από τη Ρωσία λόγω του πολέμου. Η Disney έχει σταματήσει όλες τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη χώρα. Η Warner Bros, η οποία ανήκει στη WarnerMedia, δήλωσε ότι η υπερπαραγωγή “The Batman” δεν θα βγει στις ρωσικές αίθουσες.

Από την άλλη μεριά, η δημοφιλής εφαρμογή TikTok είπε, επίσης, την Κυριακή ότι θα αποτρέψει νέες μεταφορτώσεις βίντεο και livestreams στην πλατφόρμα της στη Ρωσία, επικαλούμενη νέους ρωσικούς νόμους που ποινικοποιούν τη διάδοση “ψευδών” πληροφοριών σχετικά με την επίθεση της κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Ρωσία προς Google: Σταματήστε την “παραπληροφόρηση” για την “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία

TikTok Ρωσία
Netflix και TikTok αποσύρονται από τη Ρωσία

Υπό το πρίσμα του νέου νόμου για τις «ψευδείς ειδήσεις» της Ρωσίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία μας, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις αυτού του νόμου για την ασφάλεια“, έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Οι Ρώσοι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων εντός εφαρμογής του TikTok, αλλά δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν ή να βλέπουν βίντεο.

Ο νόμος, που ψηφίστηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο την Παρασκευή, τιμωρεί όσους δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ή ζητούν κυρώσεις κατά της χώρας. Οι παραβάτες του νόμου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης 15 ετών ή πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου ρουβλίων (14.085 $), ανέφεραν κρατικά πρακτορεία μέσων ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η πειρατεία δορυφόρων αποτελεί πράξη πολέμου

Οι νέοι αυτοί νόμοι ανάγκασαν πολλούς διεθνείς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης να σταματήσουν να δημοσιεύουν ρεπορτάζ από τη Ρωσία λόγω φόβου για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Επίσης, ανάγκασαν πολλά ανεξάρτητα ρωσικά μέσα να κλείσουν.

Το TikTok είπε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει εργαστεί πάνω σε μια πολιτική για να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν βίντεο που έχουν δημοσιευτεί από λογαριασμούς που ελέγχονται από το κράτος. Η πλατφόρμα θα αρχίσει να επισημαίνει τέτοιο περιεχόμενο τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS