ΑρχικήinetΤι να περιμένετε από την εκδήλωση "Peek Performance" της Apple

Τι να περιμένετε από την εκδήλωση “Peek Performance” της Apple

Η Apple πρόκειται να κάνει την πρώτη εκδήλωση ζωντανής ροής για το 2022 στις 8 Μαρτίου κατά τις 8 το βράδυ. Η εταιρεία έστειλε προσκλήσεις μέσω email για την εκδήλωση με τίτλο Peek Performance, με φήμες να υποδηλώνουν έντονα ότι η Apple θα ανακοινώσει ένα νέο iPhone SE τρίτης γενιάς με 5G.

Επίσης, το iPad Air μπορεί να λάβει μια νέα ενημέρωση κατά την εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει νέους επεξεργαστές 5G και A15 Bionic. Φημολογείται επίσης μια αναβάθμιση Apple Silicon M2 μαζί με ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air. Νέοι υπολογιστές Mac, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο ισχυρού Mac Mini ή ενός λιγότερο ισχυρού Mac Pro με μια ενημέρωση επεξεργαστή M1 Pro ή M1 Max, ενδεχομένως να ανακοινωθούν στην εκδήλωση καθώς και μια νέα οθόνη που ονομάζεται “Studio Display”. Αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να ανακοινώσει η Apple την Τρίτη, επομένως διαβάστε παρακάτω αν θέλετε να διαμορφωθούν οι προσδοκίες σας για την εκδήλωση Peek Performance.

Τι να περιμένετε από την εκδήλωση "Peek Performance" της Apple
Τι να περιμένετε από την εκδήλωση “Peek Performance” της Apple

Αρχικά το νέο iPhone SE τρίτης γενιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει ως η νέα φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή iPhone. Το πρώτο iPhone SE κυκλοφόρησε το 2016 και παρέμεινε διαθέσιμο για τέσσερα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η σειρά SE έχει ρυθμιστεί για να προσφέρει μια πιο γρήγορη αλλαγή. Σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo, το iPhone SE 3 πιθανότατα θα περιλαμβάνει το πιο πρόσφατο τσιπ A15 Bionic με 5G, με 64 GB αποθήκευσης με επιλογές των 128 GB ή των 256 GB και θα διατηρήσει το σχέδιο και τα χρώματα του τρέχοντος μοντέλου.

Το iPhone SE του 2020, απέκτησε μεγάλη αξία λόγω του πιο πρόσφατου τσιπ (για τότε), αλλά η ζωή της μπαταρίας του δεν ήταν ποτέ τόσο καλή. Τώρα που το 5G είναι αναγκαία προσθήκη σε όλες τις συσκευές μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο πρόβλημα η ζωη της μπαταρίας του iPhone SE. Ο τρέχον σκελετός του iPhone SE είναι το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 8, αλλά η γλώσσα σχεδίασής του χρονολογείται από το 2014 με το iPhone 6.

Επιπρόσθετα, είναι πιθανό το iPhone SE να δανειστεί την σχεδιαστική τεχνική του iPhone 13 Mini. Λόγω των αναφορών για λιγότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις του iPhone 12 Mini, φημολογείται ότι το iPhone 13 Mini μπορεί να είναι το τελευταίο τηλέφωνο κύριας σειράς της Apple. Όμως, όπως ακριβώς το iPhone SE υιοθέτησε την σχεδίαση του iPhone 5s και το iPhone SE του 2020 υιοθέτησε το μικρότερο σχέδιο του iPhone 8, έτσι και το iPhone SE μπορεί να υιοθετήσει τον σχεδιασμό του Mini. Όσο για την τιμή, δεν φημολογείται μείωση στην αρχική τιμή των 399 $, αφού τα μόντεμ 5G εξακολουθούν να είναι ακριβά. Επομένως, η αρχική επιλογή χώρου αποθήκευσης των 64 GB δεν είναι παράλογη αν η τιμή μείνει σταθερή.

Τι να περιμένετε από την εκδήλωση "Peek Performance" της Apple
Τι να περιμένετε από την εκδήλωση “Peek Performance” της Apple

Το iPad Air έλαβε έναν επανασχεδιασμό σε στυλ iPad Pro το 2020: είχε επίπεδες άκρες, λεπτά πλαίσια, υποστήριξη για Apple Pencil 2, USB-C και ένα νέο κουμπί Touch ID. Ο επανασχεδιασμός ωστόσο υστερεί καθώς σε σύγκριση με το iPad Mini το οποίο ακολούθησε τη σχεδίαση του iPad Air μεν, αλλά ενίσχυθηκε με τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή A15 Bionic και επιλογές δεδομένων 5G. Επομένως, είναι λογικό για την Apple να κυκλοφορήσει ένα ενημερωμένο iPad Air με τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή A15 Bionic και με επιλογή 5G.

Σαν να μην έφτανε αυτό, είναι πιθανό η Apple να ανακοινώσει ένα νέο MacBook Air με το νέο τσιπ M2 στην εκδήλωση Peek Performance. Ο τρέχων σχεδιασμός του MacBook Air χρονολογείται από το 2018 και ήταν μια βάση δοκιμής για το ντεμπούτο του τσιπ Apple M1 το 2020. Το τρέχον MacBook Air αποτελούσε έναν από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές που θα μπορούσατε να αγοράσετε το 2020, με το μόνο αρνητικό του να είναι η κάμερα. Αλλά, στις μέρες μας έχουμε πρόσφατα ενημερωμένα σχέδια των MacBook Pro με καλύτερες οθόνες και καλύτερη κάμερα που μπορείτε να περιμένετε ότι θα ακολουθήσει σύντομα μετά από το MacBook Air.

Ένα νέο Mac Mini φημολογήθηκε ότι θα έρθει στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αυτήν τη στιγμή, ο μόνος τρόπος για να αξιοποιηθεί η δύναμη των πιο πρόσφατων τσιπ M1 Pro και M1 Max, είναι μέσα από τα τελευταία μοντέλα MacBook Pro. Η εμφάνιση του νέου Mac Mini με τις πιο πρόσφατες επιλογές επεξεργαστή θα το ανέτρεπε αυτό.

Τι να περιμένετε από την εκδήλωση "Peek Performance" της Apple
Τι να περιμένετε από την εκδήλωση “Peek Performance” της Apple

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple θα ανακοινώσει ένα είδος υβριδικής συσκευής Mac Mini / Mac Pro την Τρίτη που ονομάζεται “Mac Studio”. Τον Ιανουάριο, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η συσκευή που είναι φτιαγμένη κυρίως από αλουμίνιο θα μπορούσε να προκαλέσει νοσταλγία για το Power Mac G4 Cube, υποδηλώνοντας ότι το Mac Studio μπορεί να μοιάζει με ένα ψηλότερο Mac Mini. Η τρέχουσα σχεδίαση Mac Mini χρονολογείται από το 2010, η οποία κατασκευάστηκε ώστε να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει μια μονάδα οπτικού δίσκου. Έφτασε η ώρα, όμως, να αποκτήσουμε ένα νέο σχέδιο του Mac Mini, αλλά αν δεν συμβεί αυτό μπορούμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα έχουμε ξανά ένα γκρι φινίρισμα όπως και στις συσκευές Pro. Θα μπορούσαμε ακόμη να δούμε το Mac Mini να χωρίζεται σε μια έκδοση pro και μια τυπική έκδοση που θα συνοδεύεται από έναν νέο επεξεργαστή M2.

Δείτε επίσης: Instagram chief: Η αγορά του iPad δεν είναι «αρκετά μεγάλη» για native app

Την τρέχουσα στιγμή, υπάρχει μόνο μία έκδοση iMac με επεξεργαστές M1 με μόνο μια επιλογή οθόνης 24 ιντσών. Αν δεν δούμε νέα μεγαλύτερα iMac την Τρίτη, μπορεί να τα δούμε αργότερα μέσα στο έτος. Το iMac Pro διακόπηκε επίσης πριν από ένα χρόνο οπότε ένα μεγαλύτερο iMac θα ήταν ενδιαφέρουσα προσθήκη στην σειρά ακόμα και αν δεν φημολογείται η κυκλοφορία μιας τέτοιας έκδοσης ακόμη. Υπάρχει, επίσης, το Mac Pro που δεν έχει ακόμη επιλογή M1 και παρόλο που υπήρχαν διαρροές για την κυκλοφορία του μάλλον δεν θα γίνει στην εκδήλωση Peek Performance της Τρίτης.

Συμπληρωματικά, φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια νέα οθόνη 5K, των 27 ιντσών για να συνοδεύει τον νέο της επιτραπέζιο υπολογιστή Mac Studio. Το λεγόμενο “Studio Display” θα κοστολογείται προς το συμφέρον των καταναλωτών, σε αντίθεση με την πολύ ακριβή οθόνη Pro Studio XDR της Apple που ξεκινά από 5.000 $ πριν προστεθεί το stand των 1.000 $. Το ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι ο Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι θα τρέχει iOS, που σημαίνει ότι μπορεί να έχει ένα τσιπ της σειράς Α μέσα. Η προηγούμενη προσφορά των οθονών με 27 ίντσες της Apple πωλούταν για 999$.

Τι να περιμένετε από την εκδήλωση “Peek Performance” της Apple

Η Apple βγήκε από την παραγωγή οθονών το 2016 και αντιμετώπισε την απογοήτευση πολλών. Η εισαγωγή του Pro Studio XDR το 2019 ήταν ευπρόσδεκτη είδηση, αλλά η τιμή του ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις δυνατότητες των περισσότερων αγοραστών. Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα το διορθώσει την Τρίτη με κάτι που θα μπορεί να αγοραστεί από τους καταναλωτές.

Η τελευταία φορά που η Apple πραγματοποίησε εκδήλωση τον Μάρτιο ήταν το 2019, μια ζωντανή παρουσίαση που παρουσίαζε νέες premium υπηρεσίες της Apple όπως το Apple TV Plus. Τρία χρόνια αργότερα, είναι πολύ πιθανό η Apple να παρουσιάσει νέες τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες όπως έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης: Η Mozilla αποσύρει τον VR browser Firefox Reality

Τέλος, υπήρχαν εικασίες για την ονομασία της εκδήλωσης Peek Performance της Apple. Πιο συγκεκριμένα, υποδεικνύεται ότι το Peek αποτελεί το όνομα ενός προϊόντος VR ​​/ AR. Παρόλο που το προϊόν ακουστικών της Apple που φημολογείται εδώ και καιρό δεν αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2023, ίσως υπάρχει μια πιθανότητα η Apple να μας εκπλήξει. Επίσης, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει ορισμένες ενημερώσεις λογισμικού: το iOS 15.4 που μπορεί να βοηθήσει το iPhone σας να ξεκλειδώσει ενώ φοράτε μάσκα με την δυνατότητα Face ID και επίσης μια ενημέρωση macOS Monterey plus iPad OS 15.4 που θα ενεργοποιήσει τελικά τη δυνατότητα διέλευσης από το iPad σε Mac.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS