ΑρχικήinetΤο Firefox Relay προστίθεται σε λίστα αποκλεισμού email μιας χρήσης

Το Firefox Relay προστίθεται σε λίστα αποκλεισμού email μιας χρήσης

Πολλοί χρήστες της υπηρεσίας Firefox Relay έχουν αναστατωθεί τις τελευταίες μέρες, μετά την ένταξή της σε μία λίστα αποκλεισμού “υπηρεσίας email μιας χρήσης”.

Firefox Relay

Δείτε επίσης: Firefox: Δεν φορτώνει websites για ορισμένους χρήστες – Ποια η λύση

Το Firefox Relay είναι μια υπηρεσία email που εστιάζει στο απόρρητο, επιτρέποντας στους χρήστες να προστατεύουν τις πραγματικές τους διευθύνσεις email και ως εκ τούτου να περιορίζουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Η υπηρεσία κρύβει την πραγματική διεύθυνση email του χρήστη για να βοηθήσει στην προστασία της ταυτότητάς του, δίνοντάς του ένα ψευδώνυμο για χρήση. Οι υπηρεσίες διευθύνσεων email μιας χρήσης λειτουργούν παρέχοντας στους χρήστες μια προσωρινή, ενδιάμεση διεύθυνση email που “μεταδίδει” την αλληλογραφία στα πραγματικά εισερχόμενά τους.

Στους χρήστες που εγγράφονται στο Firefox Relay εκχωρείται ένα ψευδώνυμο email @*.mozmail.com που προωθεί την αλληλογραφία τους στην πραγματική τους διεύθυνση email.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες email μιας χρήσης μπορούν να αποτελέσουν πονοκέφαλο για τους παρόχους υπηρεσιών. Για παράδειγμα, κρίσιμοι για την αποστολή ιστότοποι που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου και ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών, μπορεί να γίνουν επιρρεπείς σε κατάχρηση από κακόβουλους χρήστες, εάν επιτρέπουν τη χρήση email μιας χρήσης.

Δείτε ακόμα: Το ransomware Diavol εξαπλώνεται μέσω email και κλέβει χρήματα

λίστα αποκλεισμού email

Τον Νοέμβριο του 2021, ο επικεφαλής της ομάδας του Firefox Relay είχε ζητήσει από τον συντηρητή μιας λίστας “burner-email-providers” να εξαιρέσει τον συγκεκριμένο τομέα από τη λίστα αποκλεισμού του.

«Λειτουργούμε το Relay με μια σειρά από χαρακτηριστικά που νομίζω ότι μετριάζουν τους κινδύνους που θέτουν αυτά τα ψευδώνυμα», εξήγησε τον Νοέμβριο ο μηχανικός απορρήτου και ασφάλειας της Mozilla, Luke Crouch.

Πρώτον, εάν ένα ψευδώνυμο @mozmail.com είναι απενεργοποιημένο από τον χρήστη, τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στο ψευδώνυμο δεν επιστρέφονται, αλλά αντίθετα απορρίπτονται με ένα μήνυμα σφάλματος 404 που επιστρέφεται από το webook HTTP της υπηρεσίας, δήλωσε ο Crouch.

Δεύτερον, οι προστασίες κατά της κατάχρησης που είναι ενσωματωμένες στο Relay περιορίζουν τους δωρεάν χρήστες σε συνολικά πέντε ψευδώνυμα και μερικά επιπλέον σε πελάτες premium, ώστε να μην μπορούν να κάνουν κατάχρηση της υπηρεσίας.

Δείτε επίσης: Η Mozilla σταματά τα crypto donations μετά από επικρίσεις σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις

Η κίνηση να προταθεί η προσθήκη του κύριου τομέα του Firefox Relay στη λίστα αποκλεισμού παρόχων email μιας χρήσης, έχει δημιουργήσει σύγχυση και δυσαρέσκεια σε πολλούς χρήστες, ωθώντας τους συντηρητές της λίστας να κλειδώσουν τη συζήτηση του GitHub προτού ανέβουν πολύ οι τόνοι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS