ΑρχικήUpdatesWhatsApp: Οι νέοι όροι στο μέλλον θα είναι προαιρετικοί;

WhatsApp: Οι νέοι όροι στο μέλλον θα είναι προαιρετικοί;

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η WhatsApp ανακοίνωσε τα σχέδια της για την ενημέρωση των όρων παροχής υπηρεσιών και της πολιτικής απορρήτου που θα επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται τα δεδομένα τους με το Facebook όταν ένας χρήστης στέλνει μήνυμα σε λογαριασμό WhatsApp Business. Ωστόσο, η αποτυχία του WhatsApp να επικοινωνήσει σωστά τις νέες αλλαγές προκάλεσε εκτεταμένη σύγχυση στους χρήστες, αναγκάζοντας την εταιρεία να καθυστερήσει την προθεσμία μέχρι την οποία απαιτούσε από όλους να αποδεχτούν τη νέα αλλαγή. Η εταιρεία αποκάλυψε τότε ότι έβαλε την προθεσμία έως τις 15 Μαΐου και ότι οι χρήστες που δεν αποδέχονται τη νέα πολιτική μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα αρχίσουν να βλέπουν σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου τις λειτουργίες τους στο WhatsΑpp να περιορίζονται. Ωστόσο, καθώς οι αντιδράσεις συνεχίζονταν, το WhatsApp αναγκάστηκε να αναθεωρήσει και αυτή την αλλαγή, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει αργότερα ότι είχε αποφασίσει να μην διαγράψει ή να περιορίσει τους λογαριασμούς. Τώρα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία που ανήκει στο Facebook θα μπορούσε να κάνει τους νέους όρους υπηρεσίας προαιρετικούς.

WhatsApp

Δείτε επίσης: WhatsApp: Public beta program για το desktop app

Σύμφωνα με το WABetainfo, το WhatsΑpp θα επιτρέψει στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ως έχει ακόμη και αν δεν αποδέχονται τους ενημερωμένους όρους υπηρεσίας. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να περιορίσει αυτήν την υποχρεωτική αλλαγή στα μηνύματα WhatsΑpp Business.

Με απλά λόγια, εάν χρησιμοποιείτε το WhatsApp για συνομιλία με τους φίλους και την οικογένειά σας, μπορείτε να επιλέξετε να αγνοήσετε τους όρους και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, εάν θέλετε να συνομιλήσετε με επαγγελματικούς λογαριασμούς, το WhatsApp θα σας ζητήσει να “ελέγξετε και να αποδεχτείτε την ενημέρωση του WhatsApp”.

Δείτε επίσης: WhatsΑpp: Πως να αποφύγετε την προσθήκη σε τυχαίες ομάδες

Το ακόλουθο μήνυμα θα εμφανιστεί όταν ο χρήστης προσπαθήσει να στείλει μήνυμα σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό:

Το WhatsΑpp υποστήριζε πάντοτε ότι οι ενημερωμένοι όροι υπηρεσίας του θα ισχύουν μόνο για χρήστες που στέλνουν μηνύματα σε WhatsApp Business λογαριασμούς.

Δείτε επίσης: Facebook: Θα αναγκαστεί να πουλήσει Instagram και WhatsΑpp;

Το WABetainfo λέει ότι η WhatsApp σχεδιάζει να ανακοινώσει αυτήν τη νέα αλλαγή στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών «πολύ σύντομα» και ότι μια μελλοντική έκδοση της beta του WhatsApp θα υποστηρίξει αυτήν την αλλαγή. Η WhatsApp δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή τη νέα αλλαγή.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS