ΑρχικήsecurityiCloud Private Relay: Προκαλεί διαρροή του original address σας

iCloud Private Relay: Προκαλεί διαρροή του original address σας

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC21 τον Ιούνιο ήταν το iCloud+ με το iCloud Private Relay, το οποίο προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την ενίσχυση του απορρήτου κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν χρήστη του Reddit, το iCloud Private Relay feature είναι υπεύθυνο για τη διαρροή τoυ original address των χρηστών μέσω WebRTC.

Δείτε επίσης: iCloud+: Το custom email domain feature διαθέσιμo σε beta (πώς να το χρησιμοποιήσετε)

Φυσικά, οι περισσότεροι χρήστες της Apple δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν ακόμα γι’ αυτό, καθώς το iCloud Private Relay είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε beta έκδοση του iOS 15 και θα εμφανιστεί στο ευρύ κοινό αργότερα. Ωστόσο, οι testers πρέπει να γνωρίζουν το πρόβλημα ώστε να ξέρουν ότι το feature δεν λειτουργεί όπως είχε υποσχεθεί η Apple.

Δείτε τι έγραψε ο χρήστης Reddit που παρατήρησε το ζήτημα:

Εάν πραγματοποιήσετε ένα test με το Private Relay ενεργοποιημένο στο step Reflexive connectivity, θα δείτε τη διεύθυνσή σας από τον ISP σας. Εάν συνδεθείτε μέσω VPN ή proxy και δοκιμάσετε ξανά το test, τότε δεν υπάρχει καμιά διαρροή. Έχω αναφέρει αυτό το σφάλμα στην Apple. Απλώς για να γνωρίζετε“.

Δείτε επίσης: iCloud και WhatsApp: Πως μπορούν να σας παγιδέψουν για παιδική πορνογραφία;

Ο χρήστης είπε ακόμα ότι μια λύση θα μπορούσε να είναι η ενεργοποίηση “WebRTC Sockets Proxying under Experimental WebKit Features. Ωστόσο, το In-App Safari θα εξακολουθεί να εμφανίζει τη διεύθυνση που έχει διαρρεύσει ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο“.

Επομένως, εάν εκτελείτε την τελευταία έκδοση beta του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος της Apple, iOS 15, θα πρέπει να ξέρετε ότι το iCloud Private Relay δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν και τα websites μπορούν να ανακαλύψουν το web address σας.

iCloud Private Relay διαρροή original address
iCloud Private Relay: Προκαλεί διαρροή του original address σας

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία είπε ότι το iCloud Private Relay θεωρείται επίσημα “beta feature” και ότι δεν έρχεται ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Ποιο προϊόν θέλει να ολοκληρώσει πριν αποσυρθεί από CEO της Apple;

Τι έγραψε η Apple για το iOS 15 beta 7:

iCloud

Νέες δυνατότητες σε iOS & iPadOS 15 beta 7

Το iCloud Private Relay θα κυκλοφορήσει ως public beta για τη συλλογή πρόσθετων σχολίων και τη βελτίωση του website compatibility (82150385)“.

Το Private Relay βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έκδοση beta. Ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να έχουν προβλήματα (ασυμβατότητα).

Ο χρήστης του Reddit ανέφερε το σφάλμα στην Apple και είναι πιθανό ότι η εταιρεία εργάζεται για να το διορθώσει στα επόμενα betas.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS