ΑρχικήUpdatesΕπιλέγουμε αν θέλουμε το iOS 15! Τι σημαίνει αυτό για το iOS...

Επιλέγουμε αν θέλουμε το iOS 15! Τι σημαίνει αυτό για το iOS 16;

Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός iPhone είναι ότι λαμβάνετε ενημερώσεις iOS για πέντε ή περισσότερα χρόνια. Όμως, όσον αφορά την ενημέρωση iOS 15, η Apple προσφέρει για πρώτη φορά στους κατόχους των iPhone δύο επιλογές. Ποιες είναι αυτές οι επιλογές και τι μπορεί να σημαίνουν για το iOS 16;

iOS 15

Δείτε επίσης: iOS 15: Το Wallet app θα αρχειοθετεί τα εισιτήρια/passes που έχουν λήξει

Μπορείτε είτε να κάνετε αναβάθμιση σε iOS 15 είτε να επιλέξετε να παραμείνετε στο iOS 14 αλλά να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτή είναι μια κάπως περίεργη επιλογή και το Macworld έχει μια θεωρία γι ‘αυτό…

Γενικές πληροφορίες

Η Apple έχει από καιρό εξασφαλίσει ότι οι ενημερώσεις iOS λειτουργούν με παλαιότερα τηλέφωνα. Εάν για παράδειγμα το τηλέφωνό σας εκτελούσε το iOS 13, θα μπορούσε να ενημερωθεί σε iOS 14 και το ίδιο ισχύει και φέτος – οποιοδήποτε μοντέλο με δυνατότητα εκτέλεσης του iOS 14 θα μπορεί να εκτελεί και το iOS 15.

Δείτε επίσης: iOS 15 developer beta: Πως να κάνετε εγκατάσταση

Αυτό σημαίνει ότι το iOS 15 είναι διαθέσιμο σε μοντέλα που κυκλοφόρησαν από το 2015:

  • iPhone 6s / 6s Plus 2015
  • iPhone SE 2016
  • iPhone 7/7 Plus 2016
  • iPhone 8/8 Plus 2017
  • iPhone X 2017
  • iPhone XS / XS Max 2018
  • iPhone XR 2018
  • iPhone 11 2019
  • iPhone 11 Pro / Pro Max 2019
  • iPhone SE (2ης γενιάς) 2020
  • iPhone 12/12 mini 2020
  • iPhone 12 Pro / Pro Max 2020

Η υποστήριξη για παλαιότερα μοντέλα, σε συνδυασμό με την αυτόματη προτροπή για ενημερώσεις, σημαίνει ότι ένα τεράστιο ποσοστό των κατόχων iPhone ενημερώνεται.

Ενημέρωση iOS 15 – μια νέα επιλογή

Αλλά για κάποιο λόγο φέτος, η Apple παρέχει δύο επιλογές.

Το iOS προσφέρει τώρα μια επιλογή μεταξύ δύο εκδόσεων ενημέρωσης λογισμικού στην εφαρμογή Settings. Μπορείτε να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση του iOS 15 μόλις κυκλοφορήσει για τις πιο πρόσφατες λειτουργίες και το πιο πλήρες σύνολο ενημερώσεων ασφαλείας. Ή συνεχίστε με το iOS 14 και συνεχίστε να λαμβάνετε σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας έως ότου είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στην επόμενη μεγάλη έκδοση.

Αυτό είναι λίγο περίεργο και ο Jason Snell του Macworld παρουσιάζει μερικές θεωρίες για την απόφαση. Η πρώτη είναι ότι δεν αποδείχτηκαν δημοφιλείς όλες οι σημαντικές ενημερώσεις. Η δεύτερη θεωρία του μας φαίνεται πιο λογική. Ίσως αυτή η κίνηση έχει ως σκοπό το να μην ανησυχούμε για την όποια επικείμενη ενημέρωση iOS.

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε το iOS 15: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά;

Η Apple μάλλον δεν θα ήθελε να αφήσει τους κατόχους παλαιότερων συσκευών στην ίδια θέση με πολλούς χρήστες Android – αποχώρησαν με επισφαλείς συσκευές μετά από δύο ή τρία χρόνια. Οι ξεχωριστές επιλογές αναβάθμισης χαρακτηριστικών και ασφάλειας θα λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS