ΑρχικήinetGurman: Το Face ID έρχεται σε όλα τα Mac, iPhone και iPad...

Gurman: Το Face ID έρχεται σε όλα τα Mac, iPhone και iPad μέσα στα επόμενα χρόνια

Στο Power On newsletter του την Κυριακή, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι (κατά τη γνώμη του) η Apple θα φέρει το Face ID στα Mac αλλά και σε iPhone SE και non-Pro iPad μέσα στα επόμενα χρόνια.

 Face ID Mac

Πιστεύω ότι η εφαρμογή του Face ID σε όλες τις βασικές συσκευές της είναι ο απώτερος στόχος της εταιρείας. Εάν ήταν δυνατό, η Apple θα είχε ήδη εγκαταλείψει το Touch ID. Αλλά έπρεπε να παραμείνει για δύο λόγους. Στα iPhone SE και non-Pro iPad, αποτελεί μια φθηνότερη εναλλακτική λύση που επιτρέπει στην Apple να μειώσει το κόστος, ενώ προσφέρει ακόμα ασφάλεια. Σε Mac laptops, οι οθόνες είναι πολύ λεπτές για την εφαρμογή του απαραίτητου depth sensor“.

Δείτε επίσης: XLoader malware: Κλέβει logins από Windows και macOS συστήματα

Ο Mark Gurman πιστεύει ότι “η κάμερα που είναι ενσωματωμένη στην οθόνη θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση των πιο ακριβών συσκευών της Apple, εξαλείφοντας το notch στην κορυφή“. Σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, το iPhone του 2022 αναμένεται να αποσύρει το notch για να προσφέρει ένα νέο σχεδιασμό οθόνης με punch-hole. Αυτός ο νέος σχεδιασμός, αν αληθεύει, θα μοιάζει με αυτόν που χρησιμοποιεί η Samsung για τα κορυφαία Galaxy smartphones της.

 Face ID iPhone iPad

Ωστόσο, τόσο ο Kuo όσο και ο Gurman δεν πιστεύουν ότι αυτές οι αλλαγές θα έρθουν μέσα στο 2021. Ο Mark Gurman έγραψε στο newsletter του:

Αλλά πιστεύω ότι θα αλλάξει τελικά. Δεν θα συμβεί φέτος, αλλά στοιχηματίζω ότι το Face ID στο Mac έρχεται μέσα σε λίγα χρόνια. Περιμένω, επίσης, όλα τα iPhone και iPad να μεταβούν στο Face ID μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Ο αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου θα δώσει στην Apple δύο βασικά χαρακτηριστικά: ασφάλεια και augmented reality. Το Touch ID, είτε είναι πιο βολικό είτε όχι, παρέχει μόνο το πρώτο“.

Δείτε επίσης: Το Face ID δεν αρκεί για την προστασία του iPhone: Τι άλλο πρέπει να κάνετε;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Apple εργάζεται για να φέρει το Face ID στο Mac. Το 9to5Mac βρήκε αναφορές για ενσωμάτωση του TrueDepth camera στο σύστημα, κάτι που υποδηλώνει ότι η Apple σχεδιάζει για να φέρει την αναγνώριση προσώπου στους υπολογιστές της.

Δείτε επίσης: MagSafe: Διέρρευσαν φωτογραφίες της νέας μπαταρίας της Apple

Έχει βρεθεί μια νέα επέκταση στο macOS Big Sur beta 3 που φαίνεται να υποστηρίζει το “PearlCamera“. Αυτό είναι το κωδικό όνομα που χρησιμοποιεί η Apple για την κάμερα TrueDepth και το Face ID, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά με τις διαρροές του iPhone X το 2017.

Στις αρχές του έτους, η Apple παρουσίασε το επανασχεδιασμένο iMac 24 ιντσών με το τσιπ M1. Η πανδημία και η έλλειψη chip μπορεί να έχουν παίξει κάποιο ρόλο στην καθυστέρηση της εφαρμογής του Face ID στο Mac.

Πηγή: 9to5Mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS