ΑρχικήsecurityΤο Face ID δεν αρκεί για την προστασία του iPhone: Τι άλλο...

Το Face ID δεν αρκεί για την προστασία του iPhone: Τι άλλο πρέπει να κάνετε;

Η χρήση της τεχνολογίας Touch ID ή Face ID της Apple για την προστασία του iPhone ή του iPad σας είναι πολύ σημαντική. Όταν το τηλέφωνο ή το tablet σας απαιτεί τη σάρωση του δακτυλικού αποτυπώματος ή του προσώπου σας για να ξεκλειδώσει, εμποδίζει οποιονδήποτε τρίτο να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να ελέγξετε αν έχει μολυνθεί με malware και πώς να το αφαιρέσετε;

Face ID

Ωστόσο, ακόμη και όταν το iPhone ή το iPad είναι κλειδωμένο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές και ρυθμίσεις που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε χρήστης με φυσική πρόσβαση στη συσκευή. Για παράδειγμα, είναι πιθανό κάποιος να μπορεί να δει ένα μήνυμα από την οθόνη κλειδώματος, χωρίς να ξεκλειδώσει ποτέ το τηλέφωνό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κλειδώσετε εντελώς το iPhone ή το iPad σας:

Εμποδίστε την εμφάνιση του περιεχομένου των ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος

Εάν έχετε ένα νεότερο iPhone που χρησιμοποιεί το Face ID, ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει ότι οι ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος είναι κρυμμένες μέχρι να σηκώσετε το τηλέφωνό σας και να το ξεκλειδώσετε σαρώνοντας το πρόσωπό σας.

Αυτή η λειτουργία ασφαλείας μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα, ρυθμίζοντας τη συσκευή σας ώστε να μην αποκαλύπτει ποτέ το περιεχόμενο ενός μηνύματος. Αντ’ αυτού, θα δείτε ότι έχετε μια ειδοποίηση από μια συγκεκριμένη εφαρμογή και πατώντας σε αυτήν θα την ανοίξετε.

Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος που βρίσκεται κοντά στο τηλέφωνό σας, δεν θα μπορεί να δει το περιεχόμενο των εισερχόμενων emails και μηνυμάτων σας. Πηγαίνετε στα Settings > Notifications > Show Previews και επιλέξτε When Unlocked ή Never.

Περιορίστε τα πράγματα που μπορούν να γίνουν στο κλειδωμένο iPhone ή iPad

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος αν θέλετε να προστατεύσετε πλήρως τη συσκευή σας. Μεταβείτε στα Settings > Face ID/Touch ID & Passcode. Γράψτε τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Allow Access When Locked.

Δείτε επίσης: iOS 14.5: Πρόβλημα με Face ID λόγω μάσκας; Ξεκλειδώστε το iPhone με Apple Watch

Εκεί θα βρείτε μια λίστα με διάφορες λειτουργίες της συσκευής (π.χ. Siri, Today View, Control Center, Wallet κ.ά). Αν ο “διακόπτης” δίπλα είναι ενεργοποιημένος, σημαίνει ότι σε αυτές τις λειτουργίες μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση από την οθόνη κλειδώματος, ακόμα και όταν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάποιος να πάρει ένα iPhone, να ενεργοποιήσει τη Siri, πιέζοντας το πλαϊνό κουμπί και να ζητήσει την αποστολή ενός μηνύματος ή την πραγματοποίηση μιας κλήσης. Κι αυτό γίνεται με το iPhone κλειδωμένο.  

Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να δείτε τη λίστα με τις διάφορες λειτουργίες και να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση σε καθεμιά χωριστά, όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο. Αν θέλετε να προστατεύσετε πλήρως το iPhone σας και τα δεδομένα του, πρέπει να τα απενεργοποιήσετε όλα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε μερικές μόνο (τις πιο σημαντικές για εσάς) λειτουργίες.

iPhone προστασία

Διαγραφή δεδομένων: Μια πιο extreme λύση

Προσοχή! Αυτή είναι μια λύση μόνο στην περίπτωση που δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας για το iPhone ή το iPad σας. Αν έχετε αντίγραφα ασφαλείας, θα μπορείτε να λάβετε τα δεδομένα σας πίσω χωρίς προβλήματα.

Μεταβείτε στα Settings > Face ID/Touch ID & Passcode. Γράψτε τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, πηγαίνετε προς τα κάτω. Ενεργοποιήστε την επιλογή Erase Data. Με την ενεργοποίηση αυτής της επιλογής γίνεται το εξής. Αν κάποιος εισαγάγει εσφαλμένα τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας 10 φορές, θα γίνει αυτόματα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Δείτε επίσης: Προβλήματα με τη μπαταρία των iPhone μετά το iOS 14.6 update

Η διαδικασία δεν γίνεται σε λίγα λεπτά. Μετά από μερικές εσφαλμένες προσπάθειες, το τηλέφωνο ή το tablet σας θα ορίσουν ένα χρονικό όριο προτού κάποιος μπορεί να προσπαθήσει ξανά να εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασής σας. Μετά από άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια, ο χρόνος μεταξύ των προσπαθειών θα παραταθεί. Για να φτάσει κάποιος στις 10 αποτυχημένες προσπάθειες, θα χρειαστούν 1 ώρα και 36 λεπτά πριν ενεργοποιηθεί η λειτουργία διαγραφής.

Πέρα από το Face ID, λοιπόν, είναι καλό να ρίξετε μια ματιά και στις παραπάνω ρυθμίσεις για να εξασφαλίσετε την προστασία του iPhone ή iPad σας.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS