ΑρχικήinetApp μπορεί να ελέγξει την αντοχή του τηλεφώνου σας στο νερό

App μπορεί να ελέγξει την αντοχή του τηλεφώνου σας στο νερό

Αν και οι περισσότερες smartphone OEMs κάνουν αυστηρές δοκιμές στις συσκευές τους πριν τις κυκλοφορήσουν στην αγορά, δεν μπορείτε ποτέ να είστε απόλυτα σίγουροι για τους ισχυρισμούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί reviewers όπως ο Zack Nelson που διαθέτει το κανάλι JerryRigEverything στο YouTube κάνουν δοκιμές σε διάφορα τηλέφωνα.

Χρήσιμη πληροφορία: 10 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε από το τηλέφωνο σας

App μπορεί να ελέγξει την αντοχή του τηλεφώνου σας στο νερό

Δείτε επίσης: Το Apple Find My iPhone θα λειτουργεί ακόμη και σε απενεργοποιημένο τηλέφωνο

Όμως, επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες δοκιμές στις συσκευές μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πιστέψουμε τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή εάν κάποιος άλλος δεν έχει ήδη κάνει τις δοκιμές. Ευτυχώς όμως, υπάρχει μια νέα εφαρμογή που θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε μια τέτοια δοκιμή χωρίς να θέσετε το τηλέφωνό σας σε κίνδυνο. Το app μπορεί να ελέγξει την αντοχή του τηλεφώνου σας στο νερό.

Το Water Resistance Tester από τον προγραμματιστή Ray W είναι μια ωραία εφαρμογή που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την αντίσταση νερού IP67/IP68 του τηλεφώνου σας χωρίς να το βυθίσετε στο νερό. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο βαρόμετρο για να ελέγξει εάν οι σφραγίδες αντοχής στο νερό του τηλεφώνου σας είναι άθικτες ή όχι. Εάν αναρωτιέστε πώς λειτουργεί, ακολουθεί μια απλή εξήγηση από τον προγραμματιστή: «Όταν οι σφραγίδες αντοχής στο νερό ενός τηλεφώνου είναι ανέπαφες και ασκείτε δύναμη στο τηλέφωνο, οδηγεί σε μια μετρήσιμη αύξηση της εσωτερικής πίεσης, όπως συλλέγεται από το τηλέφωνο ενσωματωμένο βαρόμετρο. Αυτός είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί η εφαρμογή για να κάνει τη δουλειά της.» Δείτε το βίντεο που είναι ενσωματωμένο παρακάτω για να δείτε την εφαρμογή σε δράση.

Δείτε επίσης: Αυτόματη σίγαση του Android τηλεφώνου σας κατά τη φόρτιση του

Εάν σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Water Resistance Tester από αυτόν εδώ τον σύνδεσμο στο Play Store. Για να δοκιμάσετε το τηλέφωνό σας, απλώς εγκαταστήστε την εφαρμογή και πατήστε σταθερά κάτω στην οθόνη του τηλεφώνου σας στις επισημασμένες περιοχές. Εάν οι σφραγίδες αντοχής στο νερό του τηλεφώνου σας είναι ανέπαφες, η εφαρμογή θα εμφανίσει ένα σημάδι επιλογής και ένα μήνυμα που αναφέρει: “Οι σφραγίδες αντοχής στο νερό του τηλεφώνου σας φαίνεται να είναι ανέπαφες.” Είναι αυτονόητο ότι ακόμη και αν η εφαρμογή λέει ότι το τηλέφωνό σας είναι ανθεκτικό στο νερό, πιθανότατα δεν πρέπει να το βυθίζετε στο νερό.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS