ΑρχικήHow ToΠώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις WhatsApp σε desktop

Πώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις WhatsApp σε desktop

Το WhatsApp σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις σε Windows και Mac desktop.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να ελέγξετε αν το PC σας μπορεί να εκτελέσει το νέο OS

WhatsApp  desktop

Παρόλο που μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις WhatsApp σε επιτραπέζιο υπολογιστή, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζετε. Για να χρησιμοποιήσετε τις κλήσεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές Windows, θα πρέπει να ενημερώσετε τα Windows 10 64-bit στην έκδοση 1903 ή νεότερες εκδόσεις. Παρομοίως σε Mac, οι κλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών υποστηρίζονται σε macOS 10.13 High Sierra ή νεότερες εκδόσεις.

Θα χρειαστείτε επίσης την πιο πρόσφατη έκδοση των εφαρμογών επιφάνειας εργασίας WhatsApp για Windows ή Mac (όπως και στο smartphone σας). Οι κλήσεις φωνής και βίντεο δεν υποστηρίζονται στο WhatsΑpp Web.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τόσο το smartphone όσο και ο υπολογιστής σας διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο και ότι είναι εγκατεστημένες οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του WhatsApp. Παρόλο που το WhatsApp διαθέτει ειδικές εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές, εξακολουθούν να χρειάζονται το τηλέφωνό σας για σύνδεση στο Διαδίκτυο και σε κοντινή απόσταση από τον υπολογιστή σας.

Για να χρησιμοποιήσετε φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, θα πρέπει να ελέγξετε ότι διαθέτετε κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές έχουν ενσωματωμένη κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία. Ωστόσο, εάν έχετε επιτραπέζιο υπολογιστή, ενδέχεται να μην έχετε μία ή δύο από αυτές τις συσκευές.

Δείτε ακόμα: Κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για hacking bitcoin wallets

WhatsApp  desktop

Τέλος, πρέπει να ελέγξετε ότι το WhatsΑpp έχει πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή σας. Σε Mac, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple πάνω αριστερά στην οθόνη και επιλέξτε “Προτιμήσεις συστήματος“.

Στις προτιμήσεις συστήματος macOS, κάντε κλικ στην επιλογή “Ασφάλεια και απόρρητο“.

Όταν ανοίξετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου στο Mac σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Κάμερα” και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο δίπλα στο “WhatsApp”.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Μικρόφωνο” στις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου σε macOS και να βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο δίπλα στο “WhatsApp”.

Στα Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Μικρόφωνο. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης δίπλα στο “WhatsApp” έχει ρυθμιστεί σε “Ενεργό“. Εάν δεν είναι, απλώς κάντε κλικ στο διακόπτη μία φορά για να επιτρέψετε στο WhatsApp πρόσβαση στο μικρόφωνό σας.

Για να δώσετε πρόσβαση στο WhatsApp στην κάμερά σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Κάμερα. Κάντε κλικ στο διακόπτη δίπλα στο “WhatsΑpp” για να βεβαιωθείτε ότι είναι “Ενεργό”.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το WhatsApp δεν υποστηρίζει ομαδικές κλήσεις ή εικονικές συσκευές ήχου και βίντεο σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Ελάττωμα του WhatsApp επιτρέπει σε οποιονδήποτε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας

Θα δείτε έναν κωδικό QR στην οθόνη με οδηγίες σχετικά με τη σύνδεση του smartphone σας για χρήση του WhatsApp σε desktop.

Τώρα, ανοίξτε το WhatsApp στο smartphone σας. Εάν είναι iPhone, ανοίξτε τη σελίδα συνομιλιών του WhatsApp και πατήστε το κουμπί “Ρυθμίσεις” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στο WhatsΑpp για Android, ανοίξτε τη σελίδα συνομιλιών και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Στις ρυθμίσεις WhatsApp στο smartphone σας, επιλέξτε “WhatsΑpp Web / Desktop”.

Στην επόμενη οθόνη στις ρυθμίσεις του WhatsApp, πατήστε “Σύνδεση συσκευής“. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύνδεσης, θα πρέπει να κάνετε έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας δακτυλικό αποτύπωμα ή face ID στο smartphone σας. Μόλις το κάνετε αυτό, το WhatsApp θα ανοίξει την κάμερα του τηλεφώνου σας. Τοποθετήστε την στον κωδικό QR στον υπολογιστή σας, για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsΑpp στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS