ΑρχικήinetΓιατί το Facebook smartwatch δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται

Γιατί το Facebook smartwatch δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Facebook smartwatch είναι γεγονός και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Ωστόσο, αυτή η ιδέα ίσως να μην είναι και τόσο καλή.

Facebook smartwatch

Δείτε επίσης: Facebook: Θα λανσάρει το πρώτο του smartwatch με δύο κάμερες το 2022

Όπως σχεδιάζει η εταιρεία, το Facebook smartwatch θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2022 με τιμή περίπου 400 $.

Υπενθυμίζουμε ότι θα είναι ένα ρολόι που θα διαθέτει κάμερα, αλλά για να τη χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να την αποσυνδέσετε από τον καρπό σας προτού την κρατήσετε και τραβήξετε το πλάνο που θέλετε. Η όλη διαδικασία ακούγεται κάπως κουραστική, αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί απλά να βγάλει το κινητό του από την τσέπη του και να βγάλει τη φωτογραφία που θέλει.

Επιπλέον η τιμή είναι αρκετά υψηλή, δεδομένου ότι το Apple Watch τελευταίας γενιάς ξεκινά από 399 $ και μπορείτε να πάρετε το Apple Watch 3 για 199 $.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Έρχεται ταχύτερο και με εξελιγμένους ιατρικούς αισθητήρες

Φαίνεται ότι το Facebook προσπαθεί να μπει στον τομέα της τεχνολογίας που απευθύνεται σε καταναλωτές, αλλά τα smartphones είναι εκτός του πεδίου του, αφού η εταιρεία είχε προσπαθήσει να κατασκευάσει τη δική του συσκευή, σε μια συνεργασία με την HTC το 2013. Ωστόσο, η κατάληξη ήταν η AT&T να μειώσει την τιμή του τηλεφώνου του Facebook από 99 $ σε 99 σεντς.

Facebook smartwatch

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Facebook βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να παρέχει υποστήριξη στο smartwatch, οπότε μπορεί να μην έχει ανάγκη σύνδεσης και εγκατάστασης μιας εφαρμογής σε smartphone Google ή Apple.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Facebook θέλει να ελέγχει τα δεδομένα των χρηστών του.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Η Apple και η Google περιορίζουν τον τρόπο και τον όγκο των δεδομένων που συλλέγουν οι εφαρμογές, ενώ παρέχουν στους χρήστες και τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από την συλλογή των δεδομένων. Αυτό βάζει φραγμούς σε εταιρείες όπως το Facebook και προκαλεί το ενδιαφέρον τους να παρακάμψουν αυτές τους περιορισμούς που προστίθενται σε Android και iOS.

Ωστόσο το Facebook smartwatch, που διαθέτει μία κάμερα αλλά δεν προσφέρει στην ουσία κάτι διαφορετικό και έρχεται σε μία αρκετά τσιμπημένη τιμή, μάλλον δεν θα είναι σε θέση να προκαλέσει τους γίγαντες σε αυτόν τον τομέα, όπως για παράδειγμα το Apple Watch.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS