ΑρχικήinetBitcoin: Η τιμή του πέφτει μετά την υπόνοια της Tesla ότι το...

Bitcoin: Η τιμή του πέφτει μετά την υπόνοια της Tesla ότι το πουλάει

Σύμφωνα με ορισμένα tweets που έκανε ο Elon Musk την Κυριακή το απόγευμα, υπαινίσσεται ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Tesla, πούλησε ή μπορεί να πουλήσει τα υπόλοιπα bitcoin που έχει στην κατοχή της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Bitcoin Tesla

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τι πιστεύουν οι ειδικοί για την απόφασή του για το Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε στα 42.241,44 $ από τις 12:07 π.μ. τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics.

Ένας χρήστης του Twitter, με το όνομα @CryptoWhale είπε: «Οι Bitcoiners θα τα βάλουν με τον εαυτό τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla πούλησε το υπόλοιπο μερίδιό της. Με το μίσος που παίρνει ο @elonmusk, δεν θα τον κατηγορώ… »

Σε αυτή την ανάρτηση ο Musk απάντησε: «Πράγματι».

Η πιθανή πώληση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Musk ότι η εταιρεία σχεδίαζε να κρατήσει και όχι να πουλήσει το bitcoin που έχει ήδη και προτίθεται να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές, μόλις η εξόρυξή του μεταβεί σε πιο βιώσιμη ενέργεια.

Δείτε ακόμα: Το Dogecoin στοιχίζει πλέον περισσότερο από την SpaceX

Ο Musk υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, βοηθώντας την αύξηση των τιμών τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Σε μια κατάθεση SEC τον Φεβρουάριο, η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η εταιρεία δήλωσε αργότερα ότι σημείωσε καθαρό κέρδος 101 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια του τριμήνου, συμβάλλοντας στην αύξηση ρεκόρ των καθαρών κερδών της το πρώτο τρίμηνο.

Bitcoin Tesla

Ωστόσο, ο Musk φαίνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει ταχθεί υπέρ του dogecoin. Η Tesla την περασμένη εβδομάδα «ανέστειλε τις αγορές οχημάτων με χρήση bitcoin», λόγω ανησυχίας για την «ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη bitcoin». Η τιμή του bitcoin μειώθηκε περίπου 5% στα πρώτα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Musk.

Ο Musk έκτοτε απαντάει στο Twitter στους χρήστες που είναι επικριτικοί για τη στάση του απέναντι στο κρυπτονόμισμα. Ο σημαντικός επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Fred Wilson, ιδρυτικός συνεργάτης της Union Square Ventures, έγραψε στο Twitter την Παρασκευή: «Παίζει παιχνίδια. Είναι δύσκολο να πάρουμε στα σοβαρά κάποιον που κάνει κάτι τέτοιο. Έχω χάσει το σεβασμό μου προς αυτόν τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας αυτού.»

Δείτε επίσης: SpaceX: Δέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για την αποστολή στη σελήνη

Ο Musk προωθεί επίσης το dogecoin. Η αεροδιαστημική του επιχείρηση SpaceX, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δεχόταν το dogecoin ως πληρωμή για την έναρξη της αποστολής DOGE-1 στη Σελήνη. Η υποστήριξή του, βοήθησε στην αύξηση της τιμής του νομίσματος, ωθώντας και ορισμένους επενδυτές να το αποδεχτούν.

Η πλατφόρμα ανταλλαγής Crypto Coinbase δήλωσε ότι θα προσφέρει το ψηφιακό νόμισμα τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες. Άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες συναλλαγών μεταξύ επενδυτών λιανικής, όπως οι Robinhood και Binance, επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να ανταλλάσσουν dogecoin.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS