ΑρχικήinetΟ Elon Musk ρωτά τους followers εάν θέλουν η Tesla να δεχτεί...

Ο Elon Musk ρωτά τους followers εάν θέλουν η Tesla να δεχτεί το Dogecoin

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο Elon Musk ρώτησε τους ακόλουθούς του, εάν πιστεύουν ότι η Tesla πρέπει να αρχίσει να δέχεται το Dogecoin ως μέσο πληρωμής για τα οχήματά της.

Δείτε επίσης: Musk: Με το επόμενο Full Self-Driving Beta update της Tesla “θα χάσετε το μυαλό σας”

Elon Musk Dogecoin

Η πρόταση κέρδισε αμέσως τη συντριπτική υποστήριξη των οπαδών του, καθώς μέσα σε 10 μόλις λεπτά από την δημοσίευση της ψηφοφορίας, περίπου 400.000 άτομα είχαν ψηφίσει. Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά.

Οποιαδήποτε εταιρική υποστήριξη από την Tesla πιθανότατα θα βοηθήσει στην περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης του Dogecoin.

Ωστόσο κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η Tesla, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις απότομες αυξομειώσεις του ψηφιακού νομίσματος, το οποίο έχει δει αύξηση 10.000 τοις εκατό το 2021, αλλά την ίδια στιγμή έχει δει και πολλές απότομες πτώσεις στην τιμή του.

Η πρόταση έρχεται μόλις μια μέρα αφότου ο Musk ανακοίνωσε ότι η άλλη εταιρεία του, η SpaceX, θα εκτοξεύσει ένα δορυφόρο με το όνομα «Doge-1» στη Σελήνη τον επόμενο χρόνο. Η αποστολή θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το Dogecoin, επιτρέποντάς του να γίνει το «πρώτο ψηφαικό νόμισμα» που θα πάει στο διάστημα.

Δείτε ακόμα: SpaceX: Δέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για την αποστολή στη σελήνη

Elon Musk Dogecoin

Η Tesla έχει ήδη αρχίσει να δέχεται το bitcoin ως πληρωμή και αγόρασε ένα τεράστιο μερίδιο του κρυπτονομίσματος νωρίτερα φέτος. Μερικές φορές, τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα από την αξία του bitcoin από ό, τι από την πώληση οχημάτων.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι η υποστήριξη της Tesla βοήθησε να δοθεί σημαντική νομιμότητα στο bitcoin και ότι πιθανότατα βοήθησε στην προώθηση σε ένα βαθμό της πρόσφατης ανάπτυξής του. Λίγα λεπτά αφότου η Tesla ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα υποστηρίξει το bitcoin, η τιμή του αυξήθηκε 14 τοις εκατό και πήγε στο τότε υψηλότερο όλων των εποχών.

Η επίδειξη υποστήριξης του Musk για το Dogecoin έρχεται λίγες μέρες μετά την ήπια πτώση της τιμής του. Αφού έφτασε στο υψηλότερο όλων των εποχών το Σάββατο, σταδιακά η τιμή του μειώθηκε και είναι 0,6 τοις εκατό τις τελευταίες 24 ώρες.

Δείτε επίσης: Πώς να αγοράσετε ένα Tesla αυτοκίνητο με Bitcoin;

Πολλοί από τους ειδικούς λένε ότι πίσω από αυτήν την άνοδο και την πτώση ήταν η επερχόμενη εμφάνιση του Elon Musk στο Saturday Night Live. Πριν από την εκπομπή, η τιμή σταδιακά αυξήθηκε αλλά στη συνέχεια έπεσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Ωστόσο, το tweet του Musk σχετικά με την πιθανή υποστήριξη της Tesla για το κρυπτονόμισμα το βοήθησε να κερδίσει πίσω την αξία του. Η τιμή του αυξήθηκε περίπου 17 τοις εκατό στα λεπτά μετά την ανάρτησή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS