ΑρχικήinetElon Musk: Τι πιστεύουν οι ειδικοί για την απόφασή του για το...

Elon Musk: Τι πιστεύουν οι ειδικοί για την απόφασή του για το Bitcoin

Την Τετάρτη οι απανταχού λάτρεις των κρυπτονομισμάτων δοκίμασαν μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη, όταν ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla Inc. και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ανακοίνωσε στο Twitter ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του δεν θα δεχόταν πλέον πληρωμή σε Bitcoin εξαιτίας των περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Bitcoin Elon Musk

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί σταματά να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της;

Η είδηση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς ο Elon Musk ήταν αυτός που μόλις λίγους μήνες νωρίτερα είχε δηλώσει πως η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η εξόρυξη Bitcoin απαιτεί μεγάλα ποσό ενέργειας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την πράσινη ενέργεια που θέλει να χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Μετά την ανακοίνωση του Elon Musk, το Bitcoin υποχώρησε έως και 15%, στα 46.000 $ περίπου πριν ανακάμψει και πάλι.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα κρυπτονομισμάτων έχουν εκφράσει τις απόψεις τους σχετικά με την απόφαση του CEO της Tesla.  

«Μπορεί να πρόκειται για ένα ξεπούλημα που θα θέσει το Bitcoin σε νέο υψηλό όλων των εποχών», δήλωσε ο David Grider της Fundstrat Global Advisors LLC. «Πιστεύουμε ότι τα νέα είναι υπερβολικά και δεν θα εκπλαγούμε αν η Tesla σηματοδοτεί σχέδια να κάνει το κρυπτονόμισμα πιο πράσινο».

Bitcoin Elon Musk

Δείτε ακόμα: Η Tesla θέλει να μπει στην αγορά ανανεώσιμων καυσίμων

«Η πιο λογική απάντηση είναι ότι αισθάνεται πίεση από ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι «πράσινος» και να δέχεται ταυτόχρονα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο επενδυτής Michael Terpin, αποκαλώντας αυτή τη λογική «μη ενημερωμένη».

«Πρώτον, δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου ενέργεια που να ξοδεύεται για να πληρώσει κάποιος με Bitcoin και η εξόρυξη νέων νομισμάτων για να διατηρηθεί το δίκτυο ασφαλές εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια από την ποσότητα που δαπανάται για την εξόρυξη χρυσού ή για να τροφοδοτηθούν τα παγκόσμια τραπεζικά συστήματα.»

Ορισμένοι ειδικοί φυσικά, πιστεύουν ότι ο Musk θα μπορούσε να έχει σαν στόχο να ενισχύσει ένα αντίπαλο κρυπτονόμισμα με ένα πιο πράσινο και ίσως πιο «χνουδωτό» προφίλ. Μία από τις επικρατέστερες απόψεις στο Twitter σχετικά με την αρχική δήλωση του Musk ήταν από τον Billy Markus, τον συν-δημιουργό του Dogecoin. Αυτό το ψηφιακό νόμισμα έχει γίνει το αγαπημένο του Musk και έχει οδηγήσει στην ανάπτυξή του και την υιοθέτησή του και από άλλους επενδυτές.

Bitcoin Elon Musk

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ρωτά τους followers εάν θέλουν η Tesla να δεχτεί το Dogecoin

«Μακάρι να υπήρχε ένα κρυπτονόμισμα που έχει πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από το Bitcoin και έχει επίσης για σύμβολο ένα σκύλο», λέει η ανάρτηση του Markus.

Φυσικά υπήρξαν και αρκετοί που αρνήθηκαν να πιστέψουν τη δήλωση του Musk και πίστεψαν ότι κάποιος χάκαρε το λογαριασμό του.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι υποθέσεις, που ίσως κάποια στιγμή επιβεβαιωθούν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS