ΑρχικήsecurityRensselaer Polytechnic Institute: Ακυρώνονται οι εξετάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Rensselaer Polytechnic Institute: Ακυρώνονται οι εξετάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Οι τελικές εξετάσεις στο παλαιότερο πανεπιστήμιο τεχνολογικής έρευνας των ΗΠΑ ακυρώθηκαν ύστερα από κυβερνοεπίθεση. Μεγάλο μέρος του δικτύου υπολογιστών του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Ρενσιλίαρ (Rensselaer Polytechnic Institute – RPI) τέθηκε αναγκαστικά εκτός λειτουργίας, αφότου εντοπίστηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις 7 Μαΐου. Οι αξιολογήσεις των φοιτητών, η έρευνα και άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες έχουν επηρεαστεί.

Στις 8 Μαΐου, το RPI ανέφερε στο Instagram σχετικά με την κυβερνοεπίθεση τα ακόλουθα: «Ερευνούμε μια ύποπτη δραστηριότητα στο πανεπιστημιακό μας δίκτυο. Έχουμε αναστείλει προσωρινά την πρόσβαση στο δίκτυο, καθώς συνεργαζόμαστε με την επιβολή του νόμου και με ειδικούς πάνω στην κυβερνοασφάλεια για να προσδιορίσουμε την έκταση της επίθεσης.»

Διαβάστε επίσης: Lakehead University: Κυβερνοεπίθεση επηρεάζει υπολογιστές κι υπηρεσίες

Rensselaer Polytechnic Institute - εξετάσεις - κυβερνοεπίθεση
Rensselaer Polytechnic Institute: Ακυρώνονται οι εξετάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Όσον αφορά τους φοιτητές των οποίων οι διαδικτυακές εξετάσεις επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι θα τους παράσχει κάποια διευκόλυνση.

Στις 9 Μαΐου, το RPI ανακοίνωσε ότι, λόγω του περιστατικού ασφαλείας, όλες οι τελικές εξετάσεις, οι προθεσμίες και οι αναφορές έργων που έπρεπε να ληφθούν στις 10 και 11 Μαΐου ακυρώθηκαν.

Σε ένα social media post, το RPI ανέφερε τα ακόλουθα: «Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, η αναστολή της πρόσβασης στο δίκτυο του Rensselaer έχει επηρεάσει τις τελικές εξετάσεις, την έρευνα και άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Σκοπός του post μας είναι να ανακοινώσουμε ότι ακυρώνονται όλες οι τελικές εξετάσεις και οι υποβολές (π.χ. έντυπα εργασίας, αναφορές έργων) για τη Δευτέρα (10 Μαΐου) και την Τρίτη (11 Μαΐου).»

Rensselaer Polytechnic Institute εξετάσεις κυβερνοεπίθεση
Rensselaer Polytechnic Institute: Ακυρώνονται οι εξετάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Δείτε ακόμη: Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου

Το προσωπικό του RPI λαμβάνει επί του παρόντος μέτρα για να διασφαλίσει ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο μέλλον των φοιτητών.

«Οι τροποποιήσεις στην πολιτική της βαθμολόγησης που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση αυτής της διαταραχής, αναπτύσσονται και θα κοινοποιηθούν εγκαίρως», δήλωσε το RPI.

Το πανεπιστήμιο δεν κοινοποίησε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω περιστατικό ασφαλείας, όπως για παράδειγμα σε ποιες πληροφορίες ενδέχεται να αποκτήθηκε παράνομη πρόσβαση. Επιπλέον, δεν διευκρίνισε πότε το δίκτυό του θα τεθεί ξανά σε λειτουργία, ωστόσο επεσήμανε στις 9 Μαΐου ότι θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη (12 Μαΐου).

Rensselaer Polytechnic Institute εξετάσεις κυβερνοεπίθεση
Rensselaer Polytechnic Institute: Ακυρώνονται οι εξετάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Πρόταση: Διέρρευσαν data από τα Πανεπιστήμια Stanford, Maryland και UC Berkeley!

Ο Jesse Madrid, φοιτητής στο RPI, δήλωσε στο Chron τα εξής: «Δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε τίποτα – ούτε στο LMS (το Σύστημα Πληροφοριών Φοιτητών), ούτε στο RPI email μας. Στην αρχή το αντιμετωπίσαμε σαν αστείο, αλλά τώρα είναι η τρίτη μέρα που συμβαίνει αυτό.»

Το Rensselaer Polytechnic Institute, το οποίο έχει περίπου 7.900 φοιτητές, είναι το παλαιότερο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μηχανικής που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ και βρίσκεται στην πόλη Troy της Νέας Υόρκης. Η Πληροφορική και η Web Επιστήμη είναι μεταξύ των ακαδημαϊκών κλάδων που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS