ΑρχικήUpdatesΗ Google ίσως κυκλοφορήσει ακόμη ένα Assistant trigger για τηλέφωνα Android

Η Google ίσως κυκλοφορήσει ακόμη ένα Assistant trigger για τηλέφωνα Android

Ο Google Assistant υποστηρίζει ήδη αρκετά triggers σε τηλέφωνα Android. Μπορείτε να τον καλέσετε λέγοντας τις λέξεις αφύπνισης “OK Google” ή “Hey Google”, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της αρχικής οθόνης ή σύροντας από κάτω τις γωνίες αν χρησιμοποιείτε κινήσεις πλήρους οθόνης. Ορισμένες συσκευές Google Pixel σάς επιτρέπουν επίσης να συμπιέσετε τις πλευρές για να ενεργοποιήσετε τον Assistant, ενώ μερικά τηλέφωνα από τη Nokia και τη LG διαθέτουν ειδικό κουμπί Assistant. Στο Android 12, η ​​Google θα εισάγει και ένα gesture δύο πατημάτων για να καλείτε τον Assistant και ένα trigger κουμπιού λειτουργίας. Παρόλο που το gesture double-tap back ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει σε όλα τα τηλέφωνα με την κυκλοφορία του Android 12 που θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος, το νέο κουμπί ενεργοποίησης Assistant trigger ενδέχεται να φτάσει στις συσκευές πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Google Assistant Android

Δείτε επίσης: Google Assistant: Απενεργοποίηση των προτάσεων για επαναλαμβανόμενες εντολές

Ένα απόσπασμα της τελευταίας έκδοσης του Google App (12.18.6.29) αποκάλυψε νέα strings, τα οποία υποδηλώνουν ότι η Google έχει ξεκινήσει να εργάζεται για την προσθήκη του νέου power κουμπιού Assistant trigger στην εφαρμογή. Όπως μπορείτε να δείτε στα strings που αναφέρονται παρακάτω, το νέο trigger θα σας επιτρέψει να καλέσετε τον Assistant πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της λειτουργίας. Αρκετές Κινεζικές OEM προσφέρουν ήδη αυτό το gesture στα προσαρμοσμένα Android skins τους, και είναι υπέροχο να βλέπουμε την Google να το ενσωματώνει τελικά στο Google app.

<string name="assistant_android_settings_long_press_power_summary"> To talk to your Assistant, touch and hold power button, then release
<string name="assistant_android_settings_long_press_power_title"> Long press power for the Assistant

Μόλις ξεκινήσει η κίνηση με μια μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής Google, θα πρέπει να μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του Assistant στο τηλέφωνό σας. Σε συσκευές Android 12, η ​​νέα επιλογή θα πρέπει να εμφανίζεται στην ενότητα Apps στην εφαρμογή Settings. Ενώ σε συσκευές με Android 11 ή νεότερη έκδοση, η επιλογή θα εμφανιστεί στην ενότητα Apps & Notification της εφαρμογής Settings.

Δείτε επίσης: Ο Google Assistant σύντομα θα προφέρει τα ονόματα με ακρίβεια

Ο Mishaal Rahman του XDA κατάφερε να βρει αυτήν τη νέα επιλογή στο Pixel 3 XL του με Android 12 DP3 αναζητώντας το στην εφαρμογή Settings. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να το ενεργοποιήσει καθώς η σελίδα ρυθμίσεων “Assistant” συνέχισε να διακόπτεται. Ωστόσο, η ρύθμιση δεν εμφανίστηκε σε ένα Pixel 4 με Android 11.

Μαζί με το νέο power κουμπί Assistant trigger, το teardown ξεκίνησε να ανακαλύπτει τα strings που σχετίζονται με μια άλλη δυνατότητα ανάπτυξης. Όπως μπορείτε να δείτε στα strings που αναφέρονται παρακάτω, αυτή η νέα λειτουργία θα σας διευκολύνει να εγκρίνετε πληρωμές ενώ το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο Android Auto ή όταν είναι ξεκλείδωτο. Η λειτουργία θα σας επιτρέψει ουσιαστικά να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό ασφαλείας για πληρωμές ενώ το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο Android Auto ή όταν είναι ξεκλείδωτο.

Τα strings αναφέρουν επίσης μια σημαντική προειδοποίηση για τη χρήση αυτού του νέου χαρακτηριστικού. Δεδομένου ότι θα παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό ασφαλείας, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας ενώ είναι ξεκλείδωτο ή συνδεδεμένο στο Android Auto θα μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές χωρίς να απαιτείται έλεγχος ταυτότητας. Επομένως, ίσως να μην είναι καλή ιδέα να το ενεργοποιήσετε εάν αφήνετε συχνά το τηλέφωνό σας χωρίς επίβλεψη.

Δείτε επίσης: Πως να βρείτε το Android phone ή το iPhone σας με τον Google Assistant

Και οι δύο λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν κυκλοφορούν στην τελευταία έκδοση beta του Google app. Θα σας ενημερώσουμε μόλις αρχίσουν να κυκλοφορούν στο σταθερό κανάλι.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS