ΑρχικήinetΗ BMW αναμένει να πετύχει το υψηλότερο στόχο του περιθωρίου κέρδους

Η BMW αναμένει να πετύχει το υψηλότερο στόχο του περιθωρίου κέρδους

Η BMW AG αναμένει ότι οι αποδόσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία της θα είναι “ανθεκτικές” φέτος, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων θέτουν σε κίνδυνο τα κέρδη.

BMW

Δείτε επίσης: BMW, Ford και Honda μειώνουν την παραγωγή λόγω έλλειψης chips

Η κερδοφορία για τις κύριες εργασίες κατασκευής αυτοκινήτων της πιθανότατα θα έρθει στο ανώτερο άκρο του φάσματος 6% έως 8% που είχε προβλέψει η BMW για το έτος. Ενώ το περιθώριο της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκε και έφτασε στο 9,8% στο πρώτο τρίμηνο, η κατασκευαστική εταιρεία προειδοποίησε ότι η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών θα μπορούσε να έχει επιβραδυντικό αποτέλεσμα στο μέλλον.

«Συνεχίζουμε να βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες και τις δομές μας προκειμένου να ενισχύσουμε την απόδοση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οικονομικών Nicolas Peter.

Δείτε επίσης: Η BMW παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό όχημα BMW i4

Αφού κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο – με επικεφαλή την Κίνα – η BMW αισθάνεται την πίεση από τις αλυσίδες εφοδιασμού καθώς η παγκόσμια οικονομία αυξάνει ταχύτητες. Τα πάντα, από τα chips έως τον χαλκό ή το λίθιο, είναι πιο δύσκολο ή πιο ακριβό να το προμηθευτείς, και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν το περιθώριο λίγων και βραχυπρόθεσμων λύσεων εκτός από την αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές. Η έλλειψη ημιαγωγών αναμένεται να συνεχιστεί και στο επόμενο έτος με διακοπές διάρκειας εβδομάδων σε ορισμένα εργοστάσια.

Η BMW είχε ξεφύγει από τα προβλήματα των τσιπ σε μεγάλο βαθμό μέχρι την περασμένη εβδομάδα που αναγκάστηκε να μειώσει τις βάρδιες σε δύο εργοστάσια στην Αγγλία και τη Γερμανία. Η Volkswagen AG και η εταιρεία κατασκευής τζιπ Stellantis NV προειδοποίησαν αυτήν την εβδομάδα ότι η έλλειψη θα επιδεινωθεί σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ενώ η Ford Motor Co. έχει προβλέψει κέρδη 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι υψηλότερες πωλήσεις των μοντέλων X5 και X6 SUV βοήθησαν στην ενίσχυση των αποδόσεων της BMW κατά το πρώτο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: BMW, Mercedes, Hyundai hacked: Μαζική παραβίαση δεδομένων πελατών

Οι πωλήσεις οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο σε σχεδόν 637.000 αυτοκίνητα, καθώς οι παραδόσεις στην Κίνα σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS