ΑρχικήinetΗ Google θα απαιτεί πληροφορίες απορρήτου από τους Android developers

Η Google θα απαιτεί πληροφορίες απορρήτου από τους Android developers

Η Google θα ακολουθήσει τα βήματα της Apple και είναι έτοιμη να εισάγει απαιτήσεις πληροφοριών απορρήτου για developers που δημοσιεύουν εφαρμογές στο Play Store.

Google developers play store

Δείτε επίσης: Πώς θα αποκρύψετε ευαίσθητες ειδοποιήσεις σε Android

Η εταιρεία δήλωσε σε μια ανάρτηση ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να δηλώσουν ποια δεδομένα συλλέγονται και αποθηκεύονται, όπως η τοποθεσία, οι επαφές, το όνομα, η διεύθυνση email και οι τύποι αποθηκευμένων αρχείων. Καθώς επίσης και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα, όπως εάν αλλάζει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής ή ποιες πρακτικές ασφαλείας – όπως η κρυπτογράφηση – χρησιμοποιεί η εφαρμογή και εάν το app ακολουθεί την πολιτική της Google για τις οικογένειες.

Οι developers θα πρέπει να δηλώσουν εάν οι εφαρμογές χρειάζονται τη λειτουργία των δεδομένων και εάν οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τα μοιραστούν και αν οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή των δεδομένων τους κατά την απεγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε τις τυχαίες διευθύνσεις Mac στο Android

Η Google δήλωσε ότι θα απαιτεί επιπλέον από τους προγραμματιστές να δηλώνουν εάν οι δηλωμένες πληροφορίες απορρήτου επαληθεύονται από κάποιο ανεξάρτητο τρίτο μέρος.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η ευθύνη θα είναι οι προγραμματιστές να είναι ειλικρινείς και αν βρεθούν να λένε ψέματα να “υποστούν τις συνέπειες”.

“Όλες οι εφαρμογές στο Google Play – συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών της Google – θα πρέπει να κοινοποιούν αυτές τις πληροφορίες και να παρέχουν μια πολιτική απορρήτου”, δήλωσε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Το Android malware FluBot εξαπλώνεται πολύ γρήγορα

Καθορίζοντας το χρονοδιάγραμμα για αυτές τις απαιτήσεις, η νέα πολιτική πρόκειται να εμφανιστεί το επόμενο τρίμηνο και οι developers θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν οικειοθελώς τις πληροφορίες απορρήτου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες θα μπορούν να δουν αυτές τις πληροφορίες στο πρώτο τέταρτο του 2022 προτού η νέα πολιτική γίνει προαπαιτούμενη για όλους στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS