ΑρχικήinetΗ Google θα ενεργοποιεί αυτόματα το 2FA σε συγκεκριμένα accounts

Η Google θα ενεργοποιεί αυτόματα το 2FA σε συγκεκριμένα accounts

Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) θα ενεργοποιείται από προεπιλογή σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών. Αυτή η νέα προσθήκη πρόκειται να προστατέψει τους χρήστες από διάφορες απειλές ασφάλειας στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλείς ή περίπλοκοι είναι οι κωδικοί πρόσβασής τους. Επομένως, εάν δείτε το 2FA ενεργοποιημένο σε οποιονδήποτε από τους Google λογαριασμούς σας, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι αδύναμος.

Google 2FA

Δείτε επίσης: Τα μελλοντικά τηλέφωνα Pixel θα έχουν απεριόριστα Google Photos backups;

“Σύντομα θα ξεκινήσουμε την αυτόματη εγγραφή των χρηστών στο 2SV εάν οι λογαριασμοί τους έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα”, δήλωσε σε μια ανάρτηση ο Mark Risher, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων, Ταυτότητας και Ασφάλειας Χρηστών στην Google. Η ανάρτηση προσθέτει ότι μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του λογαριασμού σας στο Security Checkup της Google.

Η Google εξήγησε στο blog ότι το 2FA είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους και να τον σώσουν από παραβιάσεις κωδικού πρόσβασης. Έτσι, ακόμη και αν έχετε πολύ ισχυρό κωδικό πρόσβασης, είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε ενεργοποιημένο το 2FA όπου είναι δυνατόν.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Google Photos στο iCloud;

Μια δεύτερη μορφή επαλήθευσης, συνήθως επιβεβαιωμένη μέσω SMS ή εντός εφαρμογής, δίνει στον οποιονδήποτε χρήστη τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ότι είναι το άτομο που προσπαθεί να συνδεθεί. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το 2FA, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ως δεύτερο επίπεδο επαλήθευσης αντί για SMS, καθώς τα μηνύματα μπορούν να υποκλαπούν.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν password manager. Ένας password manager μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας και μπορεί να τους θυμάται και αυτούς.

Δείτε επίσης: Google Woolaroo: Translate-App για απειλούμενες προς εξαφάνιση γλώσσες

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό φυσικό κλειδί που πωλεί η Google στο κατάστημά της που ονομάζεται Titan. Η εταιρεία έχει επίσης προσθέσει μια επιλογή σε smartphone Android που τους επιτρέπει να λειτουργούν ως κλειδιά ασφαλείας και έχει επίσης παρουσιάσει αυτή τη δυνατότητα και στα iPhone. Οι αναζητήσεις για «πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός μου» αυξήθηκαν κατά 300% το 2020, σύμφωνα με την Google και αυτό υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της διαδικτυακής ασφάλειας για τους χρήστες, ιδιαίτερα σε μια εποχή που σχεδόν όλοι μας εργαζόμαστε από το σπίτι και στο διαδίκτυο.

Πηγή πληροφοριών: tech.hindustantimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS