ΑρχικήinetΠαιχνίδια δείχνουν τους κινδύνους της AI αναγνώρισης συναισθημάτων

Παιχνίδια δείχνουν τους κινδύνους της AI αναγνώρισης συναισθημάτων

Η τεχνολογία αναγνώρισης συναισθημάτων που βασίζεται σε AI, έχει κατακριθεί αρκετές φορές. Και τώρα οι επιστήμονες θέλουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το δρόμο για την εν λόγω τεχνολογία.

AI αναγνώρισης συναισθημάτων

Δείτε επίσης: Πανδημία: Πως η wearable τεχνολογία βοήθησε τους αθλητές;

Η AI αναγνώρισης συναισθημάτων, έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης και είναι μια τεράστια βιομηχανία, που πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας. Ωστόσο, οι επικριτές της λένε ότι η τεχνολογία δεν προκαλεί μόνο ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά είναι ανακριβής και ενισχύει τη φυλετική προκατάληψη.

Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε έναν ιστότοπο, γνωστό ως emojify.info, όπου το κοινό μπορεί να δοκιμάσει συστήματα αναγνώρισης συναισθημάτων, μέσω των δικών τους φωτογραφικών μηχανών. Ένα παιχνίδι επικεντρώνεται στις γκριμάτσες για να ξεγελάσει ο χρήστης την τεχνολογία, ενώ ένα άλλο διερευνά πώς αυτά τα συστήματα μπορούν να δυσκολευτούν να διαβάσουν τις πιο περίπλοκες εκφράσεις του προσώπου.

Η επικεφαλής της ομάδας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Δρ Alexa Hagerty, δήλωσε πως ελπίζει αυτή η έρευνα να ξεκινήσει περισσότερες συζητήσεις γύρω από αυτό το ζήτημα.

Δείτε επίσης: Αγγλία: Μήνυση στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Η τεχνολογία AI αναγνώρισης προσώπου, που χρησιμοποιείται συχνά για την ταυτοποίηση ατόμων, έχει υποβληθεί σε έντονο έλεγχο τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι η χρήση της για μαζικό έλεγχο πρέπει να σταματήσει, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις αστυνομικές διακρίσεις και να βλάψει την ελευθερία της έκφρασης.

AI αναγνώρισης συναισθημάτων

Ωστόσο, η Hagerty είπε ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν πόσο κοινά ήταν τα συστήματα αναγνώρισης συναισθημάτων, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιούνται σε αρκετές περιπτώσεις, από την πρόσληψη εργαζομένων, την ασφάλεια των αεροδρομίων, έως και την εκπαίδευση.

Τέτοια τεχνολογία, χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη έως τις ΗΠΑ και την Κίνα. Η Taigusys, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα συστήματα αναγνώρισης συναισθημάτων, λέει ότι τα έχει χρησιμοποιήσει σε χώρους όπως κέντρα φροντίδας αλλά και φυλακές, ενώ σύμφωνα με αναφορές νωρίτερα αυτό το έτος, η ινδική πόλη Lucknow σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για τον εντοπισμό δυσφορίας στις γυναίκες λόγω παρενόχλησης, μια κίνηση που αντιμετώπισε κριτική, μεταξύ άλλων από οργανισμούς ψηφιακών δικαιωμάτων.

Δείτε ακόμα: Amazon: Οι υπάλληλοι των ΗΠΑ θα γυρίσουν στη δουλειά το φθινόπωρο

Ενώ η Hagerty είπε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης συναισθημάτων μπορεί να έχει κάποια πιθανά οφέλη, αυτά πρέπει να σταθμίζονται έναντι ανησυχιών σχετικά με την ακρίβεια, τη φυλετική προκατάληψη, καθώς και εάν η τεχνολογία αποτελεί το σωστό εργαλείο για μια συγκεκριμένη εργασία.

«Πρέπει να έχουμε μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση για αυτές τις τεχνολογίες», δήλωσε η ερευνήτρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS