ΑρχικήHow ToΠώς να εισάγετε ένα GIF σε ένα έγγραφο του Microsoft Word

Πώς να εισάγετε ένα GIF σε ένα έγγραφο του Microsoft Word

Η προσθήκη ενός GIF σε ένα έγγραφο του Word είναι χρήσιμη αν θέλετε να μεταφέρετε ένα μήνυμα, να δείξετε μια δραστηριότητα, να τραβήξετε την προσοχή του κοινού ή απλά να κάνετε λίγη πλάκα. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα GIF στο Microsoft Word.

Microsoft Word

Το Word σας επιτρέπει να εισάγετε GIF που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Η διαδικασία εισαγωγής ενός GIF σε ένα έγγραφο του Word δεν διαφέρει από την εισαγωγή μιας εικόνας ή άλλου αντικειμένου. Δυστυχώς, αυτό λειτουργεί μόνο στο Microsoft Word για Windows 10. Εάν είστε χρήστης Mac, μπορείτε ακόμα να εισαγάγετε ένα GIF, αλλά δεν θα είναι κινούμενο.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε ένα βίντεο του YouTube σε ένα έγγραφο Word

Αρχικά, ανοίξτε το Word και τοποθετήστε τον κέρσορα στη θέση του εγγράφου όπου θέλετε να εμφανίζεται το GIF. Στην καρτέλα Insert, κάντε κλικ στο “Pictures”. Επιλέξτε “This Device” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Θα ανοίξει το File Explorer. Εντοπίστε και επιλέξτε το GIF που θέλετε να εισάγετε. Κάντε κλικ στο “Insert”.

Το GIF θα εμφανιστεί στο έγγραφο του Microsoft Word. Θα δείτε ένα εικονίδιο παύσης στην κάτω αριστερή γωνία της εικόνας. Κάνοντας κλικ σε αυτό, θα σταματήσει το animation.

Δείτε επίσης: Microsoft Word: Τρόπος κατάργησης της υπογράμμισης από τα hyperlink

Θα δείτε επίσης το εναλλακτικό κείμενο στο κάτω μέρος του GIF. Το Word προσπαθεί να προσθέσει αυτόματα alt text για εσάς, αλλά δεν είναι πάντα ακριβές. Για να κάνετε το έγγραφο του Word πιο προσβάσιμο, γράψτε ένα περιγραφικό εναλλακτικό κείμενο. Για να επεξεργαστείτε το alt κείμενο του GIF σας, κάντε κλικ στο κείμενο στο κάτω μέρος.

Microsoft Word

Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στο GIF και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Edit Alt Text” από το μενού περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης: Πως να συνδέσετε ή να ενσωματώσετε ένα PowerPoint slide σε ένα Word

Το παράθυρο Alt Text θα εμφανιστεί στα δεξιά του παραθύρου. Πληκτρολογήστε το επιθυμητό alt κείμενο στο πλαίσιο κειμένου.

Microsoft Word

Δεν έχετε προσθέσει μόνο ένα GIF στο Microsoft Word έγγραφό σας, αλλά το έχετε κάνει και προσβάσιμο σε όλους.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS