ΑρχικήinetΚίνα: Aπό τον Μάιο τα apps δεν θα συλλέγουν υπερβολικά πολλά data

Κίνα: Aπό τον Μάιο τα apps δεν θα συλλέγουν υπερβολικά πολλά data

Από την 1η Μαΐου, τα apps στην Κίνα δεν μπορούν πλέον να αναγκάσουν τους χρήστες να παρέχουν υπερβολικά πολλά προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε από κοινού από μια ομάδα κορυφαίων ρυθμιστικών αρχών της χώρας, τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας και την κρατική διοίκηση για την αγορά.

apps Κίνα

Είναι μια κοινή πρακτική στην Κίνα όπου οι εφαρμογές ζητούν από τους χρήστες να παρέχουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία και σε αυτούς που αρνούνται να κάνουν κοινή χρήση συχνά δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Ενώ ορισμένα από τα αιτήματα είναι δικαιολογημένα, όπως πληροφορίες τοποθεσίας κάποιου για χρήση χάρτη πλοήγησης, πολλά άλλα είναι περιττά, όπως τα βιομετρικά στοιχεία για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω κινητού.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla δεν θα κοινοποιούσε ποτέ data στην Κίνα ή στις ΗΠΑ

Τον Δεκέμβριο, οι κινεζικές αρχές καθόρισαν το αποδεκτό εύρος δεδομένων που έχουν το δικαίωμα να συλλέξουν 39 κοινοί τύπου εφαρμογές, όπως ανέφερε η TechCrunch.

Όλες οι μορφές εφαρμογών υπόκεινται στις απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ολοένα και πιο δημοφιλών «μίνι προγραμμάτων», τα οποία είναι προσβάσιμα σε εφαρμογές μέσω μιας εγγενούς εφαρμογής όπως το WeChat και το Alipay χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης ενός καταστήματος εφαρμογών, δήλωσε το νέο έγγραφο.

Μάθετε επίσης: Apple προειδοποιεί Κίνα: Οι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλα τα apps

«Τα εξωγενή δεδομένα χρησιμοποιούνται συχνότερα για διαφημιστικούς σκοπούς, όπως η προβολή τοπικών διαφημίσεων ή διαφημίσεων με βάση τα ενδιαφέροντα του χρήστη», δήλωσε ο Todd Kuhns, διευθυντής μάρκετινγκ στην AppInChina. “Οι προγραμματιστές θα μπορούσαν ακόμη να ζητήσουν αυτές τις πρόσθετες πληροφορίες, αλλά οι χρήστες που αρνούνται πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν διαφημίσεις και προσφορές – απλά λιγότερες.”

Δείτε επίσης για την Κίνα: Η Κίνα απαγορεύει την εφαρμογή Signal στη χώρα

Προς το παρόν, το έγγραφο φαίνεται να είναι μια κατευθυντήρια γραμμή στην καλύτερη περίπτωση, καθώς δεν καθορίζει πώς πρέπει να επιβάλλονται οι κανόνες και πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες. Παρόλο που σηματοδοτεί τη σταδιακή πρόοδο της Κίνας στην προστασία δεδομένων, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους κανόνες καθώς η καθημερινή ζωή των ανθρώπων συνδέεται όλο και ταχύτερα με τις ψηφιακές συσκευές.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS