ΑρχικήinetApple Watch Series 7: Θα διαθέτει παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος

Apple Watch Series 7: Θα διαθέτει παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος

Σύμφωνα με το ETNews, το Apple Watch Series 7 θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος, μέσω οπτικού αισθητήρα.

Apple Watch

Η Apple, σκοπεύει να φέρει το χαρακτηριστικό παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος, στο επερχόμενο Apple Watch Series 7, χρησιμοποιώντας έναν μη επεμβατικό οπτικό αισθητήρα.

Η σωστή καταμέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ή αλλιώς των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, είναι ζωτικής σημασίας για ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Κανονικά, η μέτρηση της γλυκόζης απαιτεί έλεγχο που γίνεται μέσω μιας σταγόνας αίματος, η οποία τοποθετείται σε έναν μετρητή σακχάρου ή τη χρήση εμφυτευμένου μόνιτορ (CGM). Η ικανότητα παρακολούθησης τυχόν σημαντικών αυξήσεων ή μειώσεων της γλυκόζης στο αίμα, μπορεί να προειδοποιήσει για πιθανό πρόβλημα υγείας ή απλά να βοηθήσει στη βελτίωση της διατροφής ενός χρήστη.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Apple έχει εξασφαλίσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα και φαίνεται ότι η εταιρεία «επικεντρώνεται στην εξασφάλιση αξιοπιστίας και σταθερότητας πριν από την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας». Ο σχεδιασμένος από την Apple οπτικός αισθητήρας πιστεύεται ότι είναι μια λύση συνεχούς επιδερμικής παρακολούθησης, που δεν απαιτεί εμφύτευμα.

γλυκόζης

Καθώς φαίνεται, η Apple ενδιαφέρεται να προσθέσει το χαρακτηριστικό παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος στο Apple Watch εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα βιοϊατρικών μηχανικών και συμβούλων, που εργάζονταν ειδικά πάνω σε αισθητήρες για μη παρεμβατική παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα από το 2017 και οι εργασίες για τον αισθητήρα προχώρησαν σε κλινικές δοκιμές στο San Francisco. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είχε εντοπιστεί μάλιστα να δοκιμάζει, αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα πρωτότυπο όργανο ελέγχου γλυκόζης, συνδεδεμένο με το Apple Watch.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει προσθέσει αρκετές δυνατότητες σχετικές με την παρακολούθηση της υγείας στα Apple Watches, όπως η ικανότητα μέτρησης των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα ή η λήψη ΗΚΓ. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Tim Cook‌ αναφέρθηκε στο μέλλον του Apple Watch, λέγοντας ότι η συσκευή βρίσκεται ακόμα “στην αρχή της” με την Apple να δοκιμάζει “απίστευτες” δυνατότητες στα εργαστήριά της.

“Σκεφτείτε την ποσότητα των αισθητήρων που βρίσκονται στο αυτοκίνητό σας”, είπε ο Cook, “και αναμφισβήτητα, το σώμα σας είναι πολύ πιο σημαντικό από το αυτοκίνητό σας.” Το Apple Watch Series 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, όμως δεν γνωρίζουμε πολλά σχετικά με τις δυνατότητες που θα διαθέτει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS