ΑρχικήinetApple: Προσοχή! Κρατήστε το iPhone μακριά από το βηματοδότη σας!

Apple: Προσοχή! Κρατήστε το iPhone μακριά από το βηματοδότη σας!

Αν έχετε iPhone, τότε ίσως σας ενδιαφέρει η παρακάτω προειδοποίηση. Η Apple ενημέρωσε τους πελάτες της ότι τα iPhone ενδέχεται να παρεμβαίνουν σε ιατρικές συσκευές (π.χ. στο βηματοδότη).

Το Σάββατο, δημοσιεύθηκε μια ανακοίνωση στη σελίδα υποστήριξης της Apple, η οποία έδινε κάποιες πληροφορίες για την ασφάλεια των χρηστών. Σε αυτή την ανακοίνωση, η εταιρεία προειδοποίησε τους χρήστες ότι τα iPhone εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία “ενδέχεται να παρεμβαίνουν” σε ιατρικές συσκευές, όπως βηματοδότες και απινιδωτές.

Συγκεκριμένα, η Apple προειδοποίησε για “τους μαγνήτες μέσα” στα τέσσερα μοντέλα iPhone 12, καθώς και για τα MagSafe accessories. Σύμφωνα με την εταιρεία τα iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, αν και οι παρεμβολές στο βηματοδότη και στις άλλες ιατρικές συσκευές είναι παρόμοιες με αυτές που μπορούν να προκαλέσουν και τα προηγούμενα μοντέλα.

Η Apple είπε ότι οι ιατρικές συσκευές μπορεί να περιέχουν αισθητήρες που ενδέχεται να αντιδρούν σε μαγνήτες ή ραδιοκύματα που βρίσκονται πολύ κοντά. Επομένως, θα είναι καλύτερα να υπάρχει μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των ιατρικών συσκευών και των iPhone ή των MagSafe φορτιστών. Σύμφωνα με την Apple, αυτή η απόσταση είναι λίγο παραπάνω από 15 εκατοστά (6 ίντσες) ή περίπου 38 εκατοστά (15 ίντσες) όταν το τηλέφωνο φορτίζεται ασύρματα.

Apple iPhone

Όταν η Apple παρουσίασε το iPhone 12, ανακοίνωσε, επίσης, την επιστροφή του MagSafe για τα iPhone. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τις βάσεις φόρτισης MagSafe (για να φορτίζουν ασύρματα τις συσκευές τους) και άλλα μαγνητικά αξεσουάρ, όπως θήκες και πορτοφόλια που κολλάνε στο πίσω μέρος των τηλεφώνων.

Η Apple δεν εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει αυτή την προειδοποίηση αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, το Heart Rhythm Journal δημοσίευσε μια αναφορά πριν μερικές ημέρες, η οποία υποστήριζε ότι οι μαγνήτες στα iPhone 12 θα μπορούσαν να επηρεάσουν έναν απινιδωτή.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν πει πολλές φορές ότι τα άτομα με βηματοδότη, απινιδωτή και άλλες ιατρικές συσκευές δεν πρέπει να κρατούν τα smartphones τους πολύ κοντά στα εμφυτευμένα ιατρικά βοηθήματα.

βηματοδότη

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών για τη συσκευή σας και για το εάν πρέπει να διατηρήσετε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ αυτής και του iPhone ή των αξεσουάρ MagSafe“, δήλωσε η Apple στην ανακοίνωση. “Οι κατασκευαστές συνήθως παρέχουν συστάσεις για την ασφαλή χρήση των συσκευών τους γύρω από ασύρματα ή μαγνητικά προϊόντα, για την αποφυγή πιθανών παρεμβολών“.

Η Apple τόνισε ότι εάν ένας πελάτης αισθάνεται ότι το iPhone 12 ή ο MagSafe φορτιστής παρεμβαίνει στην ιατρική του συσκευή, θα πρέπει να σταματήσει να τα χρησιμοποιεί.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS