ΑρχικήsecurityΤεχνικός καμερών CCTV κατασκόπευε ιδιωτικές στιγμές χρηστών

Τεχνικός καμερών CCTV κατασκόπευε ιδιωτικές στιγμές χρηστών

Ένας τεχνικός καμερών CCTV από το Τέξας, ομολόγησε ότι είχε παράνομη πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας εκατοντάδων οικογενειών και παρακολουθούσε τις ιδιωτικές τους στιγμές.

cctv ιδιωτικές

Όπως αναφέρει η αγωγή εναντίον του, ο Telesforo Aviles, ένας 35χρονος τεχνικός, παρακολουθούσε τους πελάτες της εταιρείας ADT, όπου εργαζόταν, από το Νοέμβριο του 2015 έως και το Μάρτιο του 2020. Η ADT παρέχει υπηρεσίες οικιακών καμερών ασφαλείας.

Ο Aviles ασχολούνταν με την εγκατάσταση των οικιακών καμερών παρακολούθησης, στα σπίτια των πελατών και τη διαμόρφωση των συσκευών ώστε να λειτουργούν με την αποκλειστική εφαρμογή ADT Pulse της εταιρείας.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Aviles δεν ακολουθούσε την πολιτική της εταιρείας και άρχισε να προσθέτει την προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες του ADT Pulse app κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και δοκιμής.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο τεχνικός στόχευε κυρίως ελκυστικές γυναίκες και χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό για να έχει πρόσβαση στη ροή βίντεο σε πραγματικό χρόνο και να κατασκοπεύει τους πελάτες στις ιδιωτικές στιγμές τους στο σπίτι ή την εργασία τους.

San Ramon, United States – March 30, 2017: Sign in a hedge in front of a suburban home indicating that the home is secured by an ADT alarm system, to prevent burglaries and break ins, March 30, 2017

Το σχέδιο του τεχνικού αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, όταν πολλοί πελάτες ανακάλυψαν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Aviles στον πίνακα διαμόρφωσης της εφαρμογής τους και το ανέφεραν στην ADT, η οποία αργότερα παρέπεμψε την υπόθεση στις αρχές.

Ο Aviles απολύθηκε τον Απρίλιο του 2020 και ομολόγησε την ενοχή του την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Aviles είχε πρόσβαση σε περισσότερα από 200 συστήματα CCTV πελατών σε περισσότερες από 9.600 υποθέσεις.

Ο πρώην τεχνικός της ADT αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη και πρόστιμο έως 250.000 $, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η ADT ενημέρωσε τους πελάτες της για το συμβάν τον Απρίλιο του 2020. Η New York Post ανέφερε ότι η εταιρεία προσπάθησε να πείσει τους πελάτες της να υπογράψουν ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας σε αντάλλαγμα χρηματικής πληρωμής, ώστε οι ενέργειες του Aviles να μην διαρρεύσουν στο διαδίκτυο. Οι προσπάθειές της δεν λειτούργησαν και η εταιρεία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τρεις αγωγές ως αποτέλεσμα των ενεργειών του πρώην υπαλλήλου της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS