ΑρχικήinetΜετά από μήνες ο Jack Ma έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση

Μετά από μήνες ο Jack Ma έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση

Ο Jack Ma μόλις έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από μήνες. Ο συνιδρυτής της Alibaba (BABA) εμφανίστηκε σήμερα, σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Αποδείχθηκε ότι μιλούσε με κάποιους δασκάλους σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε σε μια αγροτική περιοχή της Κίνας.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την Tianmu News, θυγατρική της επίσημης εφημερίδας της κυβέρνησης Zhejiang. Στην επαρχία Zhejiang ανήκει η πόλη Hangzhou, όπου εδρεύει η Alibaba.

Jack Ma

Ο Ma δεν είχε κυκλοφορήσει δημόσια – ούτε είχε κάνει κάποια ανάρτηση στα social media – από τα τέλη Οκτωβρίου, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα προτού προγραμματιστεί η εισαγωγή της χρηματιστηριακής θυγατρικής της Alibaba, Ant Group στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ. Η IPO μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, και έκτοτε οι εταιρείες του έχουν στοχευτεί από το Πεκίνο εξαιτίας διαφόρων πρακτικών που χρησιμοποιούν.

Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 9% μετά τη δημοσίευση του βίντεο.

Το Jack Ma Foundation είπε ότι ο Ma συμμετείχε σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείων την Τετάρτη για τους εκπαιδευτικούς που ονομάζεται Rural Teacher Initiative. Ο Ma, πρώην δάσκαλος Αγγλικών, έχει καταστήσει την εκπαίδευση προτεραιότητα του ιδρύματος του, στο οποίο αφιερώνει περισσότερο χρόνο από τότε που αποσύρθηκε από την Alibaba το 2019.

Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε η Tianmu News, ο Ma φαίνεται να λέει στους δασκάλους “Θα συναντηθούμε ξανά μετά το τέλος της επιδημίας“.

Οι δημόσιες εμφανίσεις φαίνεται να σταμάτησαν όταν έγινε ένα πολύ συγκεκριμένο περισταστικό σε ένα συνέδριο. Ο Ma κατηγόρησε τις αρχές ότι καταπνίγουν την καινοτομία και κατηγόρησε τις τράπεζες της χώρας ότι είχαν νοοτροπία «ενεχυροδανειστή». Η εκδήλωση στη Σαγκάη όπου ο Ma έκανε αυτές τις δηλώσεις ήταν η προηγούμενη φορά που τον είδαμε κάπου δημόσια – μια αξιοσημείωτη απουσία για έναν άνδρα που συνήθως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Alibaba είναι η πιο διάσημη τεχνολογική εταιρεία της Κίνας, αλλά αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις που κινδυνεύουν να την αλλάξουν ριζικά για πάντα. Οι κινεζικές αρχές ερευνούν την εταιρεία για αντιμονοπωλιακούς λόγους, ενώ πιέζουν και την χρηματοοικονομική θυγατρική της, Ant Group, να αναθεωρήσει την επιχείρηση της.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS