ΑρχικήinetGCHQ Ηνωμένο Βασίλειο: Επιχείρηση για να σταματήσει η προπαγάνδα κατά των εμβολίων...

GCHQ Ηνωμένο Βασίλειο: Επιχείρηση για να σταματήσει η προπαγάνδα κατά των εμβολίων του COVID-19

Η εφημερίδα “The Times” αποκάλυψε ότι κατάσκοποι στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να σταματήσουν την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα σχετικά με τα εμβόλια του COVID-19, η οποία έχει πάρει μεγάλη έκταση στο διαδίκτυο, από εχθρικά κράτη και τρομοκρατικές ομάδες. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Αρχηγείο Επικοινωνιών της Κυβέρνησης (GCHQ) έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για να αποτρέψει την διάδοση της προπαγάνδας, που θα μπορούσε να αποτρέψει τους ανθρώπους από την ιδέα να κάνουν εμβόλια.

Το GCHQ χρησιμοποιεί ένα toolkit που έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και του υλικού στρατολόγησης από το Ισλαμικό Κράτος, για τον εντοπισμό και τη διακοπή των δραστηριοτήτων όσων στρέφονται κατά των εμβολίων.

GCHQ Ηνωμένο Βασίλειο: Επιχείρηση για να σταματήσει η προπαγάνδα κατά των εμβολίων του COVID-19

Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες θα προχωρούν σε τέτοιες ιατρικές διαδικασίες, καθώς η προοπτική ανάπτυξης αποτελεσματικού εμβολίου για τον COVID-19 καθίσταται όλο και πιο πιθανή.

Οι κυβερνο-κατάσκοποι του GCHQ στο Ηνωμένο Βασίλειο επικεντρώνονται, καθώς λέγεται, στην κατάργηση περιεχομένου που σχετίζεται με το κράτος. Οι τακτικοί χρήστες των social media που αναρτούν δημοσιεύσεις στις οποίες εκδηλώνουν ότι τάσσονται κατά των εμβολίων, δεν θα στοχεύονται από το GCHQ, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται νόμιμα να καταργήσει παραπληροφόρηση που προέρχεται από ιδιώτες.

GCHQ Ηνωμένο Βασίλειο: Επιχείρηση για να σταματήσει η προπαγάνδα κατά των εμβολίων του COVID-19

Ένας άλλος περιορισμός που τίθεται στην κυβερνο-επιχείρηση του GCHQ είναι ο εντοπισμός των servers που χρησιμοποιούν οι προπαγανδιστές. Προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε serves που βρίσκονται στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, καθώς αυτές οι χώρες (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο) είναι μέλη της συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών, Five Eyes Alliance.

Τον Οκτώβριο, ψεύτικα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία κοινοποίησαν memes και δημοσιεύσεις στα social media, που έδειχναν ότι ένα εμβόλιο για τον COVID-19 που αναπτύσσεται επί του παρόντος στην Οξφόρδη από την AstraZeneca, θα μπορούσε να μετατρέψει τους ανθρώπους σε πιθήκους. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Dominic Raab, χαρακτήρισε την προπαγάνδα ως “σοβαρή προσπάθεια διατάραξης της ανακάλυψης ασφαλούς εμβολίου”.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS