ΑρχικήinetTrump: Καταργούνται δημοσιεύσεις που εύχονται τον θάνατο του

Trump: Καταργούνται δημοσιεύσεις που εύχονται τον θάνατο του

Καθώς διαδίδονται νέα για τη θετική διάγνωση COVID-19 του Donald Trump, πολλοί χρήστες εκφράζουν την επιθυμία τους για τον θάνατο του.

Οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησαν τους χρήστες τους ότι δημοσιεύσεις με περιεχόμενο που υποστηρίζει να πεθάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον COVID-19 δεν θα επιτρέπεται στις πλατφόρμες τους.

Trump: COVID-19
Trump: Καταργούνται δημοσιεύσεις που εύχονται τον θάνατο του

Αφού ο Trump αποκάλυψε την Πέμπτη ότι αυτός και η σύζυγος του, Melania, είχαν βγει θετικοί στον COVID-19, πολλοί άνθρωποι στράφηκαν στα κοινωνικά μέσα και τους εύχονται ταχεία ανάρρωση, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που δήλωσαν ότι ελπίζουν για το αντίθετο. Ένας εκπρόσωπος του Facebook την Παρασκευή, ανέφερε ότι τέτοιου είδους αναρτήσεις παραβιάζουν τις πολιτικές χρηστών του και θα καταργούνται.

«Για να είμαστε σαφείς, το Facebook καταργεί απειλές θανάτου ή περιεχόμενο που απευθύνεται απευθείας στον πρόεδρο και επιθυμεί τον θάνατο του, συμπεριλαμβανομένων σχολίων στις δημοσιεύσεις του ή στη σελίδα του – εκτός από το περιεχόμενο που τον επισημαίνει,» δήλωσε η εκπρόσωπος του Facebook, Liz Bourgeois, σε ένα tweet.

Συγκεκριμένα, το Facebook καταργεί το περιεχόμενο με απειλές θανάτου ή περιεχόμενο που απευθύνεται απευθείας στον Trump και προάγει τον θάνατο του, συμπεριλαμβανομένων σχολίων στις δημοσιεύσεις του ή στη σελίδα του – εκτός από το περιεχόμενο που τον επισημαίνει.

– @Liz_Shepherd, 3 Οκτωβρίου 2020

Το Twitter ακολούθησε επίσης αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας την Παρασκευή το βράδυ ότι «τα tweets που επιθυμούν ή ελπίζουν για θάνατο, σοβαρή σωματική βλάβη ή θανατηφόρα ασθένεια εναντίον * οποιουδήποτε * δεν επιτρέπονται και θα αφαιρούνται. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα αναστολή.»

Δεν επιτρέπονται tweets που επιθυμούν ή ελπίζουν για θάνατο, σοβαρή σωματική βλάβη ή θανατηφόρα ασθένεια εναντίον * οποιουδήποτε * και θα πρέπει να αφαιρεθούν. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα αναστολή.

– @TwitterComms, 2 Οκτωβρίου 2020

Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι επικριτές του Twitter επιτέθηκαν στο κοινωνικό δίκτυο για μια υποκειμενική αποτυχία, ώστε να ανταποκριθεί γρήγορα και κατάλληλα σε αναφορές ενοχλητικών tweets και παρενόχλησης. Η ανακοίνωση του Twitter δέχθηκε άμεση κριτική από τέσσερις γυναίκες του Δημοκρατικού Κογκρέσου, γνωστές ως «The Squad».

Οι εκπρόσωποι Alexandria Ocasio-Cortez της Νέας Υόρκης, η Rashida Tlaib του Μίσιγκαν, ο Ilhan Omar της Μινεσότα και η Ayanna Pressley της Μασαχουσέτης έχουν αποτελέσει στόχο απειλών στο κοινωνικό δίκτυο και λένε ότι η εταιρεία δεν εφαρμόζει τις πολιτικές της με συνέπεια όταν δεν πρόκειται για τον Trump, σύμφωνα με το CNET.

«Είναι απαράδεκτο,» είπε η Tlaib την Παρασκευή. «Οι απειλές κατά του θανάτου προς εμάς θα έπρεπε να λαμβάνονται σοβαρότερα από το Twitter

Σοβαρά όμως, αυτό είναι απαράδεκτο. Οι απειλές θανάτου απέναντι σε εμάς θα έπρεπε να λαμβάνονται πιο σοβαρά από το @TwitterComms.

– @RashidaTlaib, 3 Οκτωβρίου 2020

COVID-19
Trump: Καταργούνται δημοσιεύσεις που εύχονται τον θάνατο του

Η Ocasio-Cortez το αμφισβήτησε γιατί αυτή η πολιτική δεν ισχύει για αυτούς, κάνοντας tweet: «εννοείτε ότι θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό όλη την ώρα;»

Το Twitter συμφώνησε ότι ήταν ασυνεπές με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει την πολιτική και δεσμεύτηκε να κάνει καλύτερα, και όχι μόνο για τον Trump.

«Ακούμε τις φωνές που πιστεύουν ότι εφαρμόζουμε ορισμένες πολιτικές με ασυνέπεια,» δήλωσε το Twitter το Σάββατο. «Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα και εργαζόμαστε μαζί για να το πετύχουμε.»

Ακούμε τις φωνές που πιστεύουν ότι εφαρμόζουμε ορισμένες πολιτικές με ασυνέπεια. Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερα και δουλεύουμε μαζί για να το κάνουμε.

– @TwitterSafety, 3 Οκτωβρίου 2020

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS