ΑρχικήsecurityActivision: Hack επηρεάζει πάνω από 500.000 παίκτες του "Call of Duty"!

Activision: Hack επηρεάζει πάνω από 500.000 παίκτες του “Call of Duty”!

Σύμφωνα με αναφορές, πάνω από 500.000 Activision λογαριασμοί ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί μετά από φερόμενο hack, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση και διαρροή στοιχείων σύνδεσης χρηστών. Συγκεκριμένα, το eSports site “Dexerto” ανέφερε ότι έλαβε χώρα παραβίαση δεδομένων την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με το site, διέρρευσαν τα credentials που χρησιμοποιούν χρήστες για πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, οι κακόβουλοι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από το hack, άλλαξαν τα στοιχεία των λογαριασμών, ώστε να μην μπορούν να τους ανακτήσουν εύκολα οι νόμιμοι κάτοχοι. Οι Activision λογαριασμοί χρησιμοποιούνται κυρίως από παίκτες του δημοφιλούς video-game franchise “Call of Duty”, συμπεριλαμβανομένων των Warzone, Modern Warfare και Mobile.

Πολλοί λογαριασμοί eSports και gaming στο Twitter έχουν επίσης αναφέρει την ύποπτη παραβίαση. Η παραβίαση δεδομένων αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον λογαριασμό “oRemyy” στο Twitter και αργότερα επιβεβαιώθηκε από άλλους δημιουργούς περιεχομένου, όπως το TheGamingRevolution και το Prototype Warehouse. Ο λογαριασμός GamingRevolution αποκάλυψε ότι οι κακόβουλοι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από το hack, φαίνεται να δημιουργούν 1.000 λογαριασμούς κάθε 10 λεπτά.

Activision hack

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Activision δήλωσε στις 22 Σεπτεμβρίου τα ακόλουθα:
“Οι Activision Call of Duty λογαριασμοί δεν έχουν παραβιαστεί. Οι αναφορές για παραβίαση δεν αληθεύουν. Ερευνούμε όλες τις ανησυχίες περί απορρήτου. Όπως πάντα συνιστούμε στους παίκτες να λαμβάνουν προφυλάξεις για να προστατεύουν τους λογαριασμούς τους ανά πάσα στιγμή. Επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης παικτών για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ενός χρήσιμου συνόλου συμβουλών και αναλυτικών οδηγιών.”.

Call of Duty

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς οι χάκερς παραβίασαν τους λογαριασμούς, ενώ εκτιμάται ότι η παραβίαση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μιας credential-stuffing επίθεσης.

Έτσι, συνιστάται στους παίκτες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει επίσης να αποσυνδέσουν το Battlenet, το PSN, το Xbox ή άλλους λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Activision λογαριασμό τους, για να τους προστατεύσουν. Επιπλέον, αν έχουν αποθηκεύσει και στοιχεία πληρωμής, θα πρέπει να τα διαγράψουν. Τέλος, το Dexerto αναφέρει ότι δυστυχώς, οι Activision λογαριασμοί δεν διαθέτουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Επομένως, οι παίκτες θα πρέπει απλώς να παρακολουθούν τον λογαριασμό τους για τυχόν αλλαγές.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS