ΑρχικήsecurityΤο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας θύμα επίθεσης DDoS

Το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας θύμα επίθεσης DDoS

Το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας (NZX) σταμάτησε να λειτουργεί εξαιτίας μιας επίθεσης DDoS που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή μέρα.

Το χρηματιστήριο NZX που εδρεύει στο Wellington «έπεσε» στις 11.24 π.μ. την Τετάρτη και παρόλο που αποκαταστάθηκε για λίγο η συνδεσιμότητα για τους επενδυτές, ορισμένες συναλλαγές σταμάτησαν εντελώς.

DDoS χρηματιστήριο

Η NZX δήλωσε ότι είχε αντιμετωπίσει «ζητήματα συνδεσιμότητας δικτύου» και ότι το NZX Main Board, το NZX Debt Market (NZDX) και το Fonterra Shareholders τέθηκαν σε αναστολή.

Ωστόσο, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με την υπόλοιπη αγορά την Τετάρτη στις 15:00.

Μετά την διακοπή ακολούθησε ένα shutdown και το εμπόριο σταμάτησε το απόγευμα της Τρίτης λόγω μιας επίθεσης DDoS.

Το περιστατικό πραγματοποιείται μετά από μια σειρά από εικαζόμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από ξένους φορείς, όπως η στόχευση μιας σειράς κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανισμών στην Αυστραλία.

Σε δήλωση νωρίτερα την Τετάρτη, η NZX έριξε την ευθύνη της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε hackers του εξωτερικού, λέγοντας ότι «είχε βιώσει μια ογκομετρική επίθεση DDoS από μια offshore μέσω του παρόχου υπηρεσιών δικτύου της, η οποία επηρέασε τη συνδεσιμότητα του δικτύου της».

Ανέφερε ότι η επίθεση επηρέασε τα website της NZX και την πλατφόρμα ανακοίνωσης αγορών, αναγκάζοντας την να σταματήσει μια διαπραγμάτευση στις 3,57 μ.μ.

Ανέφερε ότι η επίθεση είχε «μετριαστεί» και ότι οι λειτουργίες της αγοράς θα δουλεύουν κανονικά την Τετάρτη, αλλά αυτή η επακόλουθη επίθεση έθεσε πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια.

Μια επίθεση DDoS στοχεύει στην υπερφόρτωση του traffic των internet sites μολύνοντας μεγάλο αριθμό υπολογιστών με malware που βομβαρδίζει τον στοχευμένο ιστότοπο με αιτήματα πρόσβασης.

Ο καθηγητής Dave Parry, του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Auckland, δήλωσε ότι ήταν «πολύ σοβαρή επίθεση». Καθώς επίσης επισήμανε ζητήματα ασφαλείας που πιθανώς προκλήθηκαν από τους τόσους πολλούς ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι. «Δυστυχώς, η αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο COVID έχει αυξήσει τα άτομα που δουλεύουν από το σπίτι το οποίο αυτομάτως σημαίνει ότι αυτές οι επιθέσεις είναι πιο εύκολο από το συνηθισμένο να πραγματοποιηθούν αφού τα επίπεδα ασφαλείας στους υπολογιστές που έχουμε στο σπίτι είναι χαμηλά».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS