ΑρχικήinetGoogle: Μυστικά πειράματα δικτύου 6GHz σε 17 πολιτείες

Google: Μυστικά πειράματα δικτύου 6GHz σε 17 πολιτείες

Η Google πειραματίζεται «κρυφά» με ένα δίκτυο 6GHz σε 17 πολιτείες, σύμφωνα με αρχεία της FCC που εντοπίστηκαν από το Business Insider. Αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς είναι αυτό που η Google προσπαθεί να δοκιμάσει.

google 6ghz
Google: Μυστικά πειράματα δικτύου 6GHz σε 17 πολιτείες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Google θέλει να πειραματιστεί με τις συχνότητες 6GHz για «παραγωγή τεχνικών πληροφοριών σχετικών με τη χρησιμότητα αυτών των συχνοτήτων για την παροχή αξιόπιστων ευρυζωνικών συνδέσεων». Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι αναμένει τα πειράματα να πραγματοποιηθούν σε διάστημα 24 μηνών και ζήτησε άδεια να πραγματοποιήσει τις δοκιμές σε 26 πόλεις και κωμοπόλεις σε 17 πολιτείες.

Στη λίστα τον πόλεων συμπεριλαμβάνονται οι Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia, Illinois, Iowa, Kansas, Nebraska, Nevada, New York, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Texas, Utah, και Virginia.

Βέβαια, τα αρχεία δεν παρέχουν πολλά στοιχεία, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες για αυτό που μπορεί να επιδιώκει η Google με τις συχνότητες 6GHz. Η έκφραση «παροχή αξιόπιστων ευρυζωνικών συνδέσεων» θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι η εταιρεία θέλει να πειραματιστεί με κάποιο είδος υπηρεσίας διαδικτύου.

Σίγουρα όμως, η Google θα μπορούσε να έχει και άλλες χρήσεις για το φάσμα 6GHz. Μόλις πρόσφατα η FCC ενέκρινε ένα κομμάτι μη εξουσιοδοτημένου φάσματος 6GHz και πολλά πράγματα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό. Τα ρούτερ Wi-Fi 6E ενδέχεται να λειτουργούν στα 6GHz, όπως και η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων, και οι τελευταίες προδιαγραφές του δικτύου 5G υποδηλώνουν ότι οι συχνότητες 6GHz χωρίς άδεια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G. Ωστόσο, η Google δε θα περιοριστεί μόνο στις υπάρχουσες ιδέες, γι’ αυτό άλλωστε λέγεται «μη εξουσιοδοτημένο».

Google: Μυστικά πειράματα δικτύου 6GHz σε 17 πολιτείες

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για τα 6GHz είναι ότι προβλέπεται να επιτρέψει γρηγορότερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις, ενώ μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερο εύρος ζώνης από τις συνδέσεις 2,4GHz ή 5GHz τις οποίες ίσως γνωρίζετε ήδη, και θα μπορούσαν να υπάρξουν λιγότερες ασύρματες παρεμβολές μεταξύ συσκευών. Αλλά όπως ακριβώς το 5GHz Wi-Fi προσφέρει μικρότερη εμβέλεια από 2,4GHz Wi-Fi, είναι πιθανό τα δίκτυα 6GHz να έχουν ακόμα μικρότερο εύρος.

Μπορεί τα αρχεία να μην αναφέρουν ποια είναι ακριβώς τα σχέδια της Google, όμως λένε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες 6GHz για κάποιο είδος «μυστικού πολύτιμου εμπορικού σχεδίου» και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τι μπορεί να είναι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS