ΑρχικήinetΗ Microsoft ετοιμάζει Azure instances για κατασκευαστές chip

Η Microsoft ετοιμάζει Azure instances για κατασκευαστές chip

Η Microsoft δουλεύει σε συγκεκριμένα Azure instances που έχουν βελτιστοποιηθεί για τον Αυτοματισμό Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

azure
Η Microsoft ετοιμάζει Azure instances για κατασκευαστές chip

Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν από κοινού ένα «Κοινό Εργαστήριο Καινοτομίας για την επιτάχυνση του σχεδιασμού πυριτίου στο Azure».

Όπως συμβαίνει συχνά με τέτοια εργαστήρια, οι δύο εταιρείες μιλούν για το «πόσο υπέροχο είναι» και ότι «η συνεργασία τους θα δημιουργήσει μια μορφή ικανή για ακόμη μεγαλύτερα θαύματα.»

Βέβαια, στις δηλώσεις της Microsoft για τα νέα Azure instances, βρήκαμε κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

«Εργαζόμαστε για τη βελτιστοποίηση νέων τύπων VM σε όλες τις πτυχές της απόδοσης CPU, του αριθμού πυρήνων, της αναλογίας μνήμης προς πυρήνα και της τοπικής αποθήκευσης, σε συνδυασμό με τις πιο αποτελεσματικές επιλογές αποθήκευσης, στοχεύοντας το φόρτο εργασίας EDA πολύ περίπλοκων σχεδίων IC που ενεργοποιήθηκαν από τις περισσότερο προηγμένες τεχνολογίες διεργασιών.»

Η Microsoft, σε συνδυασμό με τα Azure instances, εργάζεται επίσης σε «λύσεις σχεδιασμού, εργαλεία και μεθοδολογίες βελτιστοποιημένες στο cloud, για την πλήρη χρήση του παραλληλισμού EDA».

Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί ενώ η Microsoft και άλλοι φορείς μεγάλου cloud, προσφέρουν instance τύπους που είναι κατάλληλοι για συγκεκριμένες εφαρμογές, σπάνια το κάνουν για φόρτο εργασίας τόσο εξειδικευμένο όσο το EDA. Η Microsoft επομένως ίσως βλέπει μεγάλες ευκαιρίες στον τομέα, ή ένα πεδίο χωρίς ανταγωνιστές.

Η εταιρεία θεωρεί την επένδυση των Azure instances ως βοήθεια για τους σχεδιαστές πυριτίου ώστε να κάνουν περισσότερη δουλειά, πιο γρήγορα, δίνοντάς τους περισσότερους πόρους από ό,τι μπορούν να τρέχουν.

microsoft azure
Η Microsoft ετοιμάζει Azure instances για κατασκευαστές chip

«Δεν είναι ασυνήθιστο οι διαδικασίες σχεδιασμού του EDA να χρειάζονται μήνες λόγω των περιορισμών υπολογισμού εσωτερικών χώρων,» έγραψε ο Rani Borkar, αντιπρόεδος της Microsoft για συστήματα hardware του Azure.

«Με την πρόσβαση στους πόρους της Azure για να φτάσει γρήγορα σε δεκάδες χιλιάδες πυρήνες, οι σχεδιαστές πυριτίου είναι πλέον σε θέση να επιτύχουν πολύ πιο γρήγορο χρόνο με βελτιωμένη απόδοση.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS