Αρχικήinet1ο εργαστήριο ΠΑΝΟΠΤΗ: Web Application Security – Active Response

1ο εργαστήριο ΠΑΝΟΠΤΗ: Web Application Security – Active Response

Η Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΛ/ΛΑΚ  διοργανώνει σεμινάρια για την άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2016.

Στις 23 – 27 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2016” που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙ.ΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια).European Cyber Security Challenge 2016

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΛ/ΛΑΚ με ανοιχτό κάλεσμα και με ομιλία στη FOSSCOMM 2016 συγκρότησε ομάδα για την άσκηση όπου και συμμετείχε σε όλα τα επεισόδια. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από workshops όπου θα αναλύεται το κάθε επεισόδιο σε κάθε εργαστήριο. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προγραμματιστές και διαχειριστές συστημάτων που ενδιαφέρονται για θέματα ασφάλειας.

Στο εν λόγω εργαστήριο θα αναλυθεί το πρώτο επεισόδιο της άσκησης και οι εισηγητές θα εμβαθύνουν στο πως καλείται ο συμμετέχων να αντεπεξέλθει στο επεισόδιο. Να σημειώσουμε οτι μέλη της συγκεκριμένης ομάδας του ΠΑΝΟΠΤΗ ήδη συμμετέχουν στην Ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας: European Cyber Security Challenge 2016.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ομάδα που έλαβε μέρος στην άσκηση να αναλύσει και να αξιολογήσει τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ώστε όλοι να γίνουν κοινωνοί της σχετικής γνώσης.

Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο “Web Application Security – Active Response” θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15.00 στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (Χάρτης).

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο απαιτείται η εγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα της ΕΛ/ΛΑΚ: εδώ

Λίγα Λόγια για το Σενάριο:
Αποτέλεσμα κάποιων κακόβουλων επιθέσεων είναι η διακοπή κάποιων δικτυακών κυβερνητικών υπηρεσιών. Κάποιοι εξυπηρετητές (server hosts) αναγνωρίζονται ως η πηγή αυτών των επιθέσεων. Οι παίκτες καλούνται να εκτελέσουν «επίθεση» (να αποκτήσουν πρόσβαση) στους ήδη αναγνωρισμένους στόχους (servers) προκειμένου να τερματιστεί η κακόβουλη δραστηριότητα…

η συνέχεια… επί της οθόνης!

shellaki_0xygen2

 

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS