ΑρχικήinetΕλληνική συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ελληνική συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στον πιο σημαντικό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό σχετικά με την Κυβερνοασφάλεια (cyber security). Ο διαγωνισμός αυτός που ονομάζεται European Cyber Security Challenge 2016, διεξάγεται στις 7-10 Νοεμβρίου 2016 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ENISA, τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κυβερνοασφάλειας.

Διαγωνισμό

Σε παγκόσμια κλίμακα, παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για την προστασία των τεχνολογικών υποδομών των χωρών, μιας και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις από κακόβουλους hackers αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο. Ενώ, λοιπόν, η Κυβερνοασφάλεια είναι ένας τομέας σε διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη, δεν υπάρχει ακόμα ικανός αριθμός επαγγελματιών για την κάλυψη της τεράστιας ζήτησης σε διεθνές επίπεδο. Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αυτής και την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πληροφορικών εξειδικευμένων στην Κυβερνοασφάλεια, πολλές χώρες διοργανώνουν τοπικούς διαγωνισμούς με σκοπό την εύρεση ταλέντων, που θα εκπαιδευτούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς. Ο ετήσιος διαγωνισμός European Cyber Security Challenge έχει  πανευρωπαϊκή εμβέλεια, και στοχεύει στην προσέλκυση νέων ταλέντων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας, προωθώντας παράλληλα και την άμιλλα μεταξύ των χωρών.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν εθνικές ομάδες από 10 χώρες, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους πάνω σε δοκιμασίες που αφορούν στην ασφάλεια πληροφοριών και το hacking, με στόχο την ανάδειξη της χώρας με τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνον νέοι ηλικίας 14-30 ετών, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη σε εταιρείες σχετικές με την Κυβερνοασφάλεια.

Η ελληνική Εθνική ομάδα Κυβερνοασφάλειας που θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, αποτελείται από 10 νέους, ηλικίας 16 έως 29 ετών οι οποίοι είναι μαθητές, φοιτητές ή εργαζόμενοι σε εταιρείες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών. Κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για την τεχνολογία και το πάθος για τα μυστικά της Κυβερνοασφάλειας. Η ελληνική αποστολή συντονίζεται από την εταιρεία Κυβερνοασφάλειας TwelveSec και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ χορηγοί της είναι οι εταιρείες First Data και Encode. Για την ευόδωση της κοινής αυτής προσπάθειας έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η κοινότητα ασφάλειας πληροφοριών της Ελλάδας, η οποία και βοήθησε ενεργά στην εκπαίδευση και την προετοιμασία της ομάδας μας για τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση. Έχουν συνδράμει, επίσης, και οργανισμοί και εταιρείες που συνδέονται με την Κυβερνοασφάλεια, όπως η Ιστοσελίδα SecNews, η κοινότητα του BSides Athens, καθώς και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μάτος Καπετανάκης

Υπεύθυνος επικοινωνίας

TwelveSec

Τ: 6944 906039

E: mkapetanakis@twelvesec.com

 

secnews

Script>Alert
Script>Alerthttps://secnews.gr
We are all Edward Snowden.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS