15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Προσοχή! Το iPhone παραβιάζεται μόνο με το άνοιγμα μιας εικόνας

Τι είναι χειρότερο από το να γνωρίζεις ότι αθώα αρχεία JPEG, PDF ή αρχεία γραμματοσειράς μπορούν να επισκιάσουν το iPhone σου, iPad ή iPod?

iPhone

Ναι οι attackers μπορούν να προσβάλουν ευάλωτες συσκευές iOS της Apple από απόσταση, και το μόνο που πρέπει να κάνουν για να το καταφέρουν είναι να σας ξεγελάσουν να δείτε μια κακόβουλα δημιουργημένη εικόνα JPEG ή ένα κακόβουλο αρχείο PDF μέσω μιας ιστοσελίδας ή ενός email, το οποίο θα μπορούσε να τους επιτρέψει να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στο σύστημα μας.

Αυτό είναι ένα φοβερό ελάττωμα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι η Apple έχει κυκλοφορήσει την τελευταία έκδοση για το λειτουργικό σύστημα του κινητού της, το iOS 10.1, για να αντιμετωπίσουν τα iPhones και iPads αυτό τον κακόβουλο κώδικα, μαζί με μια σειρά από διορθώσεις σφαλμάτων.

Έτσι οι χρήστες που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του iOS συνιστάται να ενημερώσουν τις συσκευές τους με το iOS 10.1 το συντομότερο δυνατόν.

Εκτός από τον κακόβουλο κώδικα το iOS 10.1 περιλαμβάνει και ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση 11 κενών ασφαλείας στο firmware του iPhone, iPad και iPod Touch.

Για να κάνετε Update στην iOS συσκευή σας ακολουθείτε τις οδηγίες:  Settings → General → Software Update.

Η Apple επίσης έχει κυκλοφορήσει Update ασφαλείας για Mac υπολογιστές, Apple ρολόγια και Apple τηλεοράσεις για να είναι σίγουρη οτι προστατέυσει όλα τα προιόντα της.

Οπότε, στους χρήστες Mac συνιστάται να κάνουν Update στο σύστημα τους το macOS Sierra (10.12.1), στους Apple Watches χρήστες το watchOS 3.1 λογισμικό και τέλος στους χρήστες των Apple TVs να ενημερώσουν τις τηλεοράσεις τους με την τελευταία έκδοση tvOS 10.0.1.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *