ΑρχικήinetOne Chip (Paqui) Challenge: Έφηβος πέθανε μετά τη συμμετοχή του στο challenge

One Chip (Paqui) Challenge: Έφηβος πέθανε μετά τη συμμετοχή του στο challenge

Ένας έφηβος από τη Μασαχουσέτη πέθανε την Παρασκευή, μερικές ώρες μετά τη συμμετοχή του σε ένα viral challenge των social media, γνωστό ως “One Chip Challenge” (Paqui chip). Αν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού δεν έχουν καθοριστεί, η οικογένειά του πιστεύει ότι το challenge συνέβαλε στον πρόωρο θάνατό του.

Η μητέρα του 14χρονου Harris Wolobah, είπε ότι ο έφηβος έφαγε ένα εξαιρετικά πικάντικο τσιπ Paqui στο σχολείο και άρχισε να μη νιώθει καλά. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του σχολείου και ενημερώθηκαν οι γονείς του, οι οποίοι τον παρέλαβαν από εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Ωστόσο, γύρω στις 4:30 μ.μ. ο αδερφός του βρήκε τον 14χρονο χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε επίσης: 13χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια του TikTok Benadryl challenge

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας εκκρεμούν, επομένως η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί.

One Chip Paqui Challenge
One Chip (Paqui) Challenge: Έφηβος πέθανε μετά τη συμμετοχή του στο challenge

Μετά το θάνατο του Wolobah, η υπεύθυνη του σχολείου του εξέδωσε μια ανακοίνωση για να συλλυπηθεί την οικογένεια, τους φίλους, και τους δασκάλους του εφήβου.

Η καρδιά μου είναι σε όλους όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν“, πρόσθεσε η κα Monarrez.

Τα πικάντικα chips που έφαγε ο 14χρονος κατασκευάζονται από την Paqui, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φάνε ένα από τα σούπερ καυτά chips τους και να δουν πόσο μπορούν να αντέξουν χωρίς να πιούν κάτι για να μειώσουν την καυτή αίσθηση.

Δείτε επίσης: TikTok “Invisible challenge”: Πώς το εκμεταλλεύονται οι hackers;

Λέγεται στους συμμετέχοντες να βιντεοσκοπήσουν την εμπειρία τους και να τη δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το challenge έχει γίνει viral από τότε που έκανε το ντεμπούτο του πριν από αρκετά χρόνια. Ωστόσο, αρκετές σχολικές περιφέρειες σε όλη τη χώρα έχουν απαγορεύσει τα εν λόγω chips μετά από αναφορές για παιδιά που νοσηλεύτηκαν μετά τη συμμετοχή τους στο One Chip Challenge.

Ο ιστότοπος της εταιρείας παραγωγής chips προειδοποιεί για πιθανές αρνητικές ιατρικές επιπτώσεις μετά την κατανάλωση και τονίζει ότι πρέπει να καταναλώνονται μόνο από ενήλικες. Επιπλέον, η Paqui συμβουλεύει όσους τρώνε το πικάντικο chip να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσουν “δυσκολία στην αναπνοή, λιποθυμία ή παρατεταμένη ναυτία“.

έφηβος πέθανε
One Chip (Paqui) Challenge: Έφηβος πέθανε μετά τη συμμετοχή του στο challenge

Αφού αγγίξετε το chip, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και μην αγγίζετε τα μάτια ή άλλες ευαίσθητες περιοχές“, αναφέρει ακόμα η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Τα πιο επικίνδυνα social media challenges και οι τραγικές συνέπειές τους!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, τα πατατάκια είναι φτιαγμένα από δύο από τις πιο καυτές πιπεριές που υπάρχουν. Σε αυτό οφείλεται η καυτή τους γεύση.

Ένας εκπρόσωπος της Paqui είχε πει πέρυσι σε μια εκπομπή ότι η εταιρεία παίρνει “πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα φέρουν ξεκάθαρη ετικέτα με πληροφορίες για αλλεργιογόνα και στοιχεία για την ασφάλεια“.

Πρόθεσή μας είναι οι καταναλωτές να ανταποκριθούν σε αυτό το challenge έχοντας πλήρη κατανόηση του τι είναι και αν είναι κατάλληλο για αυτούς“, είχε πει η εταιρεία τότε.

Ωστόσο, το “One Chip Challenge” είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό “challenge” των social media. Αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους διαδικτυακούς διαγωνισμούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η προοπτική της διασκέδασης και της αναγνώρισης που προσφέρει το “One Chip Challenge” δεν πρέπει να υποτιμά τους πραγματικούς κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωση τέτοιων εξαιρετικά πικάντικων τροφίμων, ειδικά από ανθρώπους που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες γεύσεις.

Πηγή: www.fox13news.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS