ΑρχικήsecurityΗ Pensacola πέφτει θύμα cyberattack λίγες μέρες μετά την επίθεση στη στρατιωτική...

Η Pensacola πέφτει θύμα cyberattack λίγες μέρες μετά την επίθεση στη στρατιωτική βάση

Pensacola

Ένα cyberattack πραγματοποιήθηκε εναντίον της πόλης Pensacola, λίγες μόλις μέρες αφού ένας αξιωματικός από τη Σαουδική Αραβία άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στη ναυτική βάση της περιοχής. Ωστόσο οι αρχές δεν συνδέουν αυτές τις δύο επιθέσεις.

Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο γύρω στη 1:30 π.μ.. τα συστήματα της πόλης χτυπήθηκαν από μία διαδικτυακή επίθεση. Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας της Pensacola εργάζονται διαρκώς για την αποκατάσταση του δικτύου, αλλά ορισμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να είναι εκτός λειτουργίας. Η επίθεση έχει επηρεάσει τα email, τις τηλεφωνικές γραμμές και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών. Ευτυχώς, δεν επηρεάστηκαν το 911 και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν από την αστυνομία και τις υπηρεσίες πυροπροστασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Mohammed Alshamrani, ένας υπολοχαγός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στη ναυτική βάση του Pensacola και σκότωσε τρεις ναυτικούς ενώ τραυμάτισε άλλους οκτώ. Ο Alshamrani πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Το FBI πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

“Διαχωρίσαμε τις υπηρεσίες αμέσως μόλις διαπιστώσαμε ότι αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα”, δήλωσε ο δήμαρχος τη πόλης, Grover Robinson. “Έτσι (οι υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας) αποδεσμεύτηκαν αμέσως. … Είναι εντάξει και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή τη στιγμή.”

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση και τις υπηρεσίες που επηρεάστηκαν από τη μεριά της Pensacola.

Η εκπρόσωπος της Pensacola, Kaycee Lagarde, επιβεβαίωσε ότι η πόλη συνεργάζεται με τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του FBI, του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Εκκαθάρισης της Φλόριντα. Η Lagarde επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα από τα συστήματα που είναι σήμερα εκτός σύνδεσης έχουν αφαιρεθεί από το προσωπικό πληροφορικής.

“Εργαζόμαστε επιμελώς όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, αλλά δεν έχουμε καμία εκτίμηση σε αυτό το σημείο”, δήλωσε η Lagarde.

Η Pensacola δεν είναι η μοναδική πόλη της Φλόριντα που χτυπήθηκε από cyberattack τον τελευταίο καιρό. Κι άλλες πόλεις όπως η Ocala και η Napoli της Φλόριντα, έπεσαν θύματα επιθέσεων BEC και οι απατεώνες έκλεψαν περίπου 700.000 δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS