Αρχικήsecurity1 στους 5 IT Security φοβάται να πάει τουαλέτα!

1 στους 5 IT Security φοβάται να πάει τουαλέτα!

Σίγουρα υπάρχουν λίγο πιο αγχωτικές θέσεις εργασίας από το IT Security.

Καμία εταιρεία δεν μπορεί ποτέ να είναι επαρκώς ασφαλής. Τα δεδομένα της εταιρείας σας, τα προσωπικά σας δεδομένα και η ζωή σας είναι πιθανώς εκτεθειμένα και μπορούν να τα δουν όλοι.

Οι hackers έχουν προβλέψει ήδη τις τελευταίες δικλείδες ασφάλειας, οπότε έχουν προετοιμαστεί ήδη για το μεγάλο φινάλε.

Σίγουρα, λοιπόν, οι επαγγελματίες IT Security είναι περισσότερο νευρικοί.

Αυτό γίνεται σαφές από μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την hardware security εταιρεία, nCipher.

IT SECURITY

Οι επιθεωρητές ζήτησαν από 1.800 επαγγελματίες IT Security σε 14 χώρες να επιδείξουν στοιχεία ζωτικής σημασίας όπως η αυξημένη χρήση των προϊόντων IoT σε επιχειρήσεις όπως το λιανικό εμπόριο, η γεωργία, η υγειονομική περίθαλψη και η βιομηχανία.

Το 68% αυτών των επαγγελματιών ανησυχούν ότι οι hackers θα αλλάξουν απλώς τη λειτουργία μιας συσκευής IoT. To 54% ανησυχούν ότι οι συσκευές IoT θα στρεβλώσουν το remote control των ανθρώπων με κακό σκοπό.

Επίσης, όταν τους ζητήθηκε να ονομάσουν τις πέντε πιο σημαντικές δυνατότητες ασφάλειας IoT, οι ίδιοι νευρικοί IT σημειώνουν ότι τα patches και τα updates θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνά.

Ορισμένοι μιλούν ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για την Καίρια Υποδομή Δημόσιου (Public Key Infrastructure) ώστε να παρακολουθεί όλες αυτές τις ενημερώσεις ασφάλειας που παρουσιάζει το IoT.

Αυτό είναι λυπηρό, καθώς μερικές μελέτες δείχνουν ότι μόλις το 28% των συσκευών IoT έχουν κρυπτογράφηση, όπως συμβαίνει και με το 25% του αποθηκευτικού χώρου των δεδομένων IoT.

IT SECURITY

Αν και θα έπρεπε το θέμα της ασφάλειας να αποτελεί προτεραιότητα, πολλές εταιρίες απλώς θεωρούν ότι δεν το χρειάζονται ή άλλες ανησυχούν για το κόστος.

Όσον αφορά την έρευνα, οι επαγγελματίες IT Security ρωτήθηκαν ακόμα και για προσωπικούς και επαγγελματικούς φόβους. Το 36% ομολόγησε ότι φοβάται μη σκοτωθεί από μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Ο ίδιος αριθμός φοβάται ότι τους έχουν κλέψει χρήματα. Το 24% φοβάται ότι θα «βγουν στη φόρα» κάποια προσωπικά τους δεδομένα. Όπως επίσης το 21% φοβάται ότι θα τους χακάρουν τις τουαλέτες τους. Το ίδιο ποσοστό των επαγγελματιών IT Security φοβάται ότι θα τους χακάρουν τους θερμοστάτες του σπιτιού.

Τέλος, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό που πιστεύει ότι πολύ κακά πράγματα θα τους συμβούν στο μπάνιο τους.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS