ΑρχικήbusinessNPM: Τα προβλήματα του κολοσσού πίσω από το Node.js

NPM: Τα προβλήματα του κολοσσού πίσω από το Node.js

Το μέλλον του NPM φαίνεται να έχει προβληματίσει αρκετό κόσμο, τόσο ως εταιρεία όσο και ως package manager που οι περισσότεροι γνωρίζουν από το Node.js.

Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια προγραμματιστές JavaScript χρησιμοποιούν το npm (και το σχετικό μητρώο) για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους, είτε χρησιμοποιούν το Node.js είτε όχι.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το τελευταίο έτος η θυγατρική της npm Inc. βρίσκεται σε περίοδο αναταραχής δεδομένης της ενδεχόμενης αναχώρησης του Bryan Bogensberger, CEO της εταιρείας, γεγονός που έχει αναστατώσει αρκετά τους εργαζομένους.

npm

Σύμφωνα με τον Schlueter, CTO της εταιρείας, το npm ξεκίνησε ως δευτερεύον project. Ένας από τους πρώτους και πιο ενεργούς συνεργάτες του Node.js, ο Schlueter ανέλαβε τελικά την ηγεσία του Node.js και το ανέπτυξε. Το package manager ξεκίνησε ως κεντρικό κομμάτι του Node.js, και στην πορεία έγινε package manager για όλο το JavaScript.

Αυτό οδήγησε στην ίδρυση της npm, Inc. το 2014.

Παρά την ανάπτυξη της εταιρίας, όταν ο Schlueter αποφάσισε να πάρει χρήματα κεφαλαίων, οι προγραμματιστές άρχισαν να ανησυχούν για τους μελλοντικούς πόρους. Ακόμα και τώρα υπάρχει ανησυχία σχετικά με το θέμα.

npm

Ο Schlueter τόνισε ότι η αύξηση των κεφαλαίων τους επέτρεψε να αναπτύξουν την εμπορική προώθηση και να χρηματοδοτήσουν το πείραμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σαφώς τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρία είναι σε πειραματικό στάδιο.

Παρόλο που η εταιρία θέλει να παραμείνει επικεντρωμένη στην προσέγγισή της να κρατήσει δωρεάν την εγγραφή, ταυτόχρονα ψάχνει τρόπους ώστε να μπορεί να το υποστηρίξει όλο αυτό.

“Τα πιο επιτυχημένα προϊόντα που κατασκευάσαμε ήταν εκείνα όπου συνέλαβε η κοινότητα μας”, δήλωσε ο Schlueter. Το κλειδί για την npm, Inc., συνέχισε, είναι να “παρακολουθήσει επιχειρηματικά μοτίβα και να προσπαθήσει να αποβάλει τις δυσκολίες για τους developers ώστε να χρησιμοποιήσουν το npm. Παρόλο που οι developers δε θα πληρώσουν για αυτές τις ευκολίες, αυτός είναι ένας τρόπος για να αναπτυχθεί η εταιρία.”

Όσον αφορά τα νέα προϊόντα της εταιρίας, δεν είναι ακόμη σίγουρο το μέλλον του npm. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό test security software.

Ο Schlueter παραμένει, επίσης, αποφασισμένος να βοηθήσει την κοινότητα των προγραμματιστών JavaScript να καταλάβουν πώς να διατηρήσουν την open source εργασία τους.

npm

Τέλος, συμπληρώνει ότι ίσως το καλύτερο των npm δεν έχει ακόμη έρθει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS