ΑρχικήsecurityΗ μεγαλύτερη εταιρεία media στη Γαλλία, M6 Group, έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

Η μεγαλύτερη εταιρεία media στη Γαλλία, M6 Group, έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

M6 Η εταιρεία M6 Group δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπεσε θύμα ransomware επίθεσης.

Η M6 Group είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία media στη Γαλλία. Διαθέτει πάρα πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, τα οποία δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κατά την επίθεση.

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε το περιστατικό κάνοντας ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η M6 Group κατάφερε να περιορίσει τη μόλυνση χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού της στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Έτσι, αποφεύχθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα και διακοπές στα τηλεοπτικά κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα κινηματογραφικά στούντιο της εταιρείας.

Ωστόσο, η γαλλική εφημερίδα L’Express ανέφερε ότι η εταιρεία αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, αφού οι τηλεφωνικές γραμμές και οι email servers της βρίσκονταν εκτός λειτουργίας μέχρι και χθες.

Ευτυχώς, το προσωπικό της εταιρείας ανταποκρίθηκε άμεσα και περιόρισε τις επιπτώσεις του ransomware.

Η Entercom, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία ραδιοφωνικών εκπομπών, υπέστη μια παρόμοια επίθεση. Και σε αυτή την περίπτωση, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούσαν κανονικά, ωστόσο οι servers και τα εσωτερικά δίκτυα έμειναν εκτός σύνδεσης για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Τον Απρίλιο του 2015, το TV5 Monde έπεσε, επίσης, θύμα hacking επίθεσης. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν το δίκτυο του τηλεοπτικού σταθμού και να διακόψουν τη ροή του προγράμματος για ώρες. Επίσης, κατέστρεψαν τα sites και τους λογαριασμούς της εταιρείας στα social media. Η επίθεση αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS