Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 14:21
Αρχική security Πού στέλνουν τα δεδομένα σας οι τεχνολογικές εταιρείες;

Πού στέλνουν τα δεδομένα σας οι τεχνολογικές εταιρείες;

δεδομένα Στις μέρες μας, όλοι μας χρησιμοποιούμε τα smartphones και τις λύσεις που μας προσφέρει απλόχερα η τεχνολογία για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Facebook. Στέλνουν email μέσω του Gmail και άλλων υπηρεσιών, ακούνε μουσική στο YouTube, κάνουν αγορές σε διαδικτυακά καταστήματα, κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα. Αυτό σημαίνει ότι εισάγονται και αποθηκεύονται διάφορα προσωπικά δεδομένα.

Το ερώτημα είναι πώς χρησιμοποιούν οι εταιρείες τα δεδομένα αυτά και πού τα στέλνουν;

Τον τελευταίο καιρό, η ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων. Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο έχουν εφαρμοστεί νέοι κανόνες σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR), οι οποίοι έχουν αναγκάσει τις τεχνολογικές εταιρείες να διαχειρίζονται τα δεδομένα με μεγαλύτερη διαφάνεια. Δεν μπορούν να μοιράζονται ελεύθερα προσωπικές πληροφορίες με άλλες εταιρείες, υπηρεσίες ή κυβερνήσεις.

Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν αναφορές, οι οποίες εξηγούν αναλυτικά πού στέλνουν τα δεδομένα, καθώς και πόσα αιτήματα λαμβάνουν από άλλες εταιρείες (σε όλο τον κόσμο) για αποστολή πληροφοριών.

Το Addictive Tips blog δείχνει πόσα αιτήματα έχουν γίνει συνολικά και ποια εταιρεία έκανε τα περισσότερα από το 2010 έως το 2017.

Τα αιτήματα αυξήθηκαν από 27.625 το 2010 σε 382.242 το 2017. Ωστόσο, το 2018 ο αριθμός των αιτημάτων μειώθηκε πάλι, κυρίως λόγω των νέων νόμων για την προστασία των δεδομένων.

Η αύξηση των αιτημάτων στο διάστημα 2010-2017 σχετίζεται με την αύξηση στη χρήση του διαδικτύου γενικά. Ωστόσο, τα περισσότερα αιτήματα για δεδομένα προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έστειλαν 151.047 αιτήματα από το 2010 έως το 2018. Το Facebook αποδέχτηκε τα 64.351 αιτήματα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Google έδωσε 70.908 δεδομένα σε διάφορες χώρες. Τα 30.332 ήταν προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

H Google, το Facebook και η Apple είναι από τις εταιρείες που έδιναν τα περισσότερα δεδομένα.

Οι τεχνολογικές εταιρείες γνωρίζουν ήδη αρκετά πράγματα για τους χρήστες τους. Όμως, το ότι στέλνουν τα δεδομένα (ή συνήθιζαν να τα στέλνουν πριν το GPDR) παντού, κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση .

Συχνά ξεχνάμε ότι τα δεδομένα που εισάγουμε στις συσκευές μας αποθηκεύονται από τις εταιρείες τεχνολογίας.

Γνωρίζουν πληροφορίες, όπως ονόματα, φύλο, ημερομηνία γέννησης, τοποθεσία, χώρο εργασίας, ιστορικό του browser, πολιτικά πιστεύω, ενδιαφέροντα και πολλά άλλα.

Δυστυχώς τα δεδομένα μας είναι διαθέσιμα σε εταιρείες και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ρώσος YouTuber σκότωσε σε live stream την έγκυο κοπέλα του

Ρώσος YouTuber σκότωσε σε live stream την έγκυο κοπέλα του Σκότωσε την έγκυο κοπέλα του ζωντανά στο YouTube, έχοντας πάρει χρήματα για...

Ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo: Βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσής του

Τέλος εποχής για το γνωστό ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo, μετά την κατάρρευσή του. Σήμερα, η...

Phishing εκστρατεία στοχεύει πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της RiskIQ, πανεπιστήμια και κολέγια σε όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μιας νέας phishing εκστρατείας.

Αναρίθμητα κακόβουλα Bots σε sites Χριστουγεννιάτικων αγορών

Εκατομμύρια «κακόβουλα Bots», χρησιμοποιούνται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, από χιλιάδες διαφορετικές διευθύνσεις IP, προκειμένου να εκτελέσουν επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS), να...

Hackers λένε ότι έκλεψαν 2 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες από την E-Land

Η συμμορία πίσω από το Clop ransomware ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει 2 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες από την E-Land Retail.

Κλείνει η υπόθεση παραβίασης δεδομένων στη Home Depot

Έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια ερευνών σχετικά με μία παραβίαση ασφάλειας του 2014, που εξέθεσε προσωπικά στοιχεία 40 εκατομμυρίων πελατών, η The...

Google Play Store: Εφαρμογές παραμένουν ευάλωτες σε παλιά ευπάθεια

Σύμφωνα με την Check Point, πολλές Android εφαρμογές που διατίθενται στο επίσημο κατάστημα Google Play Store, είναι ευάλωτες σε μια παλιά ευπάθεια...

Αλάσκα: πληροφορίες 113.000 ψηφοφόρων εκτέθηκαν λόγω παραβίασης

Αλάσκα: Μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο σύστημα εγγραφής ψηφοφόρων του κράτους, είχε σαν αποτέλεσμα την διαρροή προσωπικών στοιχείων 113.000 ψηφοφόρων, όπως ανακοίνωσε...

TransLink: Το Egregor ransomware έπληξε το σύστημα ΜΜΜ του Βανκούβερ

Η συμμορία του Egregor ransomware έπληξε το TransLink, το σύστημα ΜΜΜ του Βανκούβερ, με κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές στις υπηρεσίες...

Όμιλος “Absa”: Τραπεζικός υπάλληλος πούλησε data 200.000 πελατών!

Ο όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής “Absa” δήλωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους του πούλησε data 200.000 πελατών σε τρίτους. Ο...